ΕΛΛΑΔΑ

Ανδρέας Παπανδρέου: Σε δημοπρασία τα ιστορικά γυαλιά του, για καλό σκοπό

Ανδρέας Παπανδρέου: Σε δημοπρασία τα ιστορικά γυαλιά του, για καλό σκοπό
Η πρωτοβουλία ανήκει στην φιλανθρωπική οργάνωση της Μαρίνας Βερνίκου, η οποία συγκεντρώνει αντικείμενα διάσημων ανθρώπων, προκειμένου να τα δημοπρατήσει

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τον ορισμό των εκλογών στην Ελλάδα, οι αναφορές σε προσωπικότητες πρωθυπουργών θα γίνονται ίσως όλο και πιο επίκαιρες. Όχι ωστόσο για... δημοπρασία προσωπικών αντικειμένων τους! Μία από αυτές είναι του εμβληματικού Ανδρέα Παπανδρέου του οποίου τα γυαλιά μυωπίας βγαίνουν σε δημοπρασία!

Ο γιος του, Νίκος Παπανδρέου, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Το Πρωινό» για την δημοπρασία, η οποία γίνεται για καλό σκοπό. Όπως μεταδόθηκε, η πρωτοβουλία ανήκει στην φιλανθρωπική οργάνωση της Μαρίνας Βερνίκου, η οποία συγκεντρώνει αντικείμενα διάσημων ανθρώπων, προκειμένου να τα δημοπρατήσει. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».



Ένας από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν ήταν ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος προσφέρει τα γυαλιά του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ γι' αυτόν τον καλό σκοπό.

«Είναι φίλη η Μαρίνα Βερνίκου. Πιστεύω ότι θα άρεσε στον Ανδρέα κάτι αντίστοιχο. Δεν νομίζω ότι έπαιρνε σοβαρά τα αντικείμενα. Δεν είχε τέτοια τρέλα. Και για καλό σκοπό έχει αξία κάτι τέτοιο. Δεν είναι ότι δίνουμε κάποιο γραπτό κειμήλιο. Κάτι που ήταν μέσα στη ζωή του που σήμερα ο κόσμος για κάποιο λόγο το θέλει, υποθέτω.

Ειδικά σήμερα που υπάρχει πάθος για το παρελθόν του Ανδρέα. Δεν έχουμε τόσα αντικείμενα, έχουμε αρχείο με ομιλίες, φωτογραφίες. Τα αντικείμενα είναι λίγα», δήλωσε ο Νίκος Παπανδρέου στην εκπομπή.

Ερωτηθείς για το ποσό που περιμένει να «πιάσουν» τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου, ο γιος του απάντησε: «Αν πήγαιναν 10.000 θα ήμουν χαρούμενος. Βάζω ψηλά τον πήχη αλλά δεν ξέρεις μέσα στην σημερινή τρέλα πώς πάει» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«…Θα γέλαγε εκεί πάνω που είναι αν ήξερε ότι ένα αντικείμενό του έχει αξία χρηματική. ''Θέλετε τα γυαλιά μου; Πάρτε τα'', έτσι θα έλεγε», συμπλήρωσε ο Νίκος Παπανδρέου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ