ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Προσποιούνταν τεχνικούς της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους

Θεσσαλονίκη: Προσποιούνταν τεχνικούς της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους
Μόλις 10 ημέρες πριν, τα ίδια άτομα εισήλθαν σε μία ακόμη οικία ηλικιωμένου και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και έγγραφα Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Τέσσερα άτομα συνέλαβαν δικυκλιστές αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φέρεται να έκλεβαν κοσμήματα από σπίτια ηλικιωμένων.

Πρόκειται για τρία άτομα, ηλικίας 40, 44, 33 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας (13-02-2023) στην περιοχή της Σταυρούπολης, δύο εκ των συλληφθέντων εισήλθαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένων, αφού προηγουμένως εμφανίστηκε ένας συνεργός τους, προφασιζόμενος ότι είναι υπάλληλος εταιρείας παροχής ρεύματος, ζητώντας τους παράλληλα χρηματική αμοιβή.

Λίγο αργότερα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί όπου συνέλαβαν δύο εκ των δραστών οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν από το φωταγωγό πολυκατοικίας. Ωστόσο, λίγο αργότερα συνελήφθησαν και οι δύο συνεργοί τους που εντοπίστηκαν εντός του αυτοκινήτου έναντι της πολυκατοικίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, μόλις 10 ημέρες πριν, τα ίδια άτομα εισήλθαν σε μία ακόμη οικία ηλικιωμένου και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και έγγραφα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων (38χρονος) εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης Ανακριτή Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ