ΕΛΛΑΔΑ

Καρναβάλι Πάτρας: Έπεσε η αυλαία με την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου

Καρναβάλι Πάτρας: Έπεσε η αυλαία με την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα με τη μεγάλη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων του καρναβαλιού 2023 INTIME / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Με την καύση του βασιλιά καρνάβαλου και έναν «χείμαρρο» πυροτεχνημάτων που έδωσε λάμψη στην καρναβαλική νύχτα της Πάτρας, έπεσε το βράδυ της Κυριακής (26/2) η αυλαία. Στον μόλο του Αγίου Νικολάου, στο βόρειο λιμάνι, η νύχτα έγινε μέρα κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Πάνω από 100.000 καρναβαλιστές μαζί με τα άρματα πρόσφεραν, νωρίτερα, ένα μοναδικό θέαμα στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Πρωτότυπες στολές, εξαιρετική αισθητική, χρώματα, χιούμορ, σατιρικό πνεύμα, αλλά και τα φωταγωγημένα καρναβαλικά άρματα του δήμου μαγνήτισαν τα βλέμματα και φώτισαν την καρναβαλική νύχτα, όπου κυριάρχησαν η διασκέδαση και η ξενοιασιά. Οι χιλιάδες καρναβαλιστές παρουσίασαν ένα πρώτο φαντασμαγορικό θέαμα.

Για δύο μέρες, χιλιάδες νέες και νέοι μετέδιδαν με τον ενθουσιασμό τους σε όλη την Πάτρα, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες, το εκρηκτικό τους κέφι, συμμετέχοντας στη μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από τρία χρόνια, χωρίς περιορισμούς.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα με τη μεγάλη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων του καρναβαλιού 2023.

Για τις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 συνολικά συμμετείχαν 139 πληρώματα ή συνεργασίες πληρωμάτων και πάνω από 50.000 καρναβαλιστές ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής παρήλασαν επίσης, τέσσερα άρματα και ένα βαγονέτο του «σοκολατοπόλεμου».

Η αυλαία του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού έπεσε στις 21.00 το βράδυ της Κυριακής στο Μόλο Αγίου Νικολάου με την τελετή λήξης με το ροκ συγκρότημα 15-50.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ