ΕΛΛΑΔΑ

Εκτροχιασμός στα Τέμπη: Πληροφορίες για 15 νεκρούς - Άμορφη μάζα τα βαγόνια

Εκτροχιασμός στα Τέμπη: Πληροφορίες για 15 νεκρούς - Άμορφη μάζα τα βαγόνια
Ανοιχτά είναι και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας για την περίθαλψη των τραυματιών AP/Vaggelis Kousioras

Για 15 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες για το δυστύχημα με τη σύγκρουση και τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να ανέβει. Στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν τουλάχιστον 350 επιβάτες.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Γούλας πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας στην ΕΡΤ, οι νεκροί έως τώρα ανέρχονται σε 15.

Οι τραυματίες υπολογίζονται σε περίπου 60, εκ των οποίων οι 25 σε σοβαρή κατάσταση.

Ανοιχτά είναι και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας για την περίθαλψη των τραυματιών, ενώ σε ετοιμότητα για την υποδοχή τραυματιών βρίσκονται νοσοκομεία τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι μέσα στα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν.

Γιγαντιαία είναι η κινητοποίηση των Αρχών. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ενώ επί τόπου βρίσκονται και 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που έφτασαν εσπευσμένα από Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και να αναχώρησε στις 19:22. Τρία βαγόνια της έχουν εκτροχιαστεί, ενώ από τη σύγκρουση προκλήθηκε και φωτιά.

Η σύγκρουση σημειώθηκε στο ύψος του Ευαγγελισμού.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες, ενώ οι εικόνες από το σημείο είναι ιδιαίτερα απόκοσμες.

Τουλάχιστον 30 ασθενοφόρα έχουν μεταβεί στο σημείο από Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Η ΕΡΤ μετέδωσε την πληροφορία, πως 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δήμαρχος Λάρισας στο CNN Greece: Ανοιχτές οι εφημερίες και στα 2 νοσοκομεία

Μιλώντας στο CNN Greece ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης τόνισε πως ακόμη προσπαθεί και ο ίδιος να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί, ωστόσο ενημερώθηκε ότι τραυματίες μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού ατόμων από αμαξοστοιχία, πλησίον της περιοχής Ευαγγελισμός στη Λάρισα.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς, ενώ ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης.

Να σημειωθεί ότι εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ενώ παράλληλα ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων.

Στο σημείο με εντολή Τσίπρα ο Νίκος Παππάς

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με εντολή του προέδρου, Αλέξη Τσίπρα, μεταβαίνει στα Τέμπη ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ