ΕΛΛΑΔΑ

Χάνονται οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

Χάνονται οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη
Ο κ. Φαλάρας τόνισε ότι «δεν υπάρχουν πλέον οι ενδείξεις ή οι πιθανότητες να υπάρχει κάποιος ζωντανός στα συντρίμμια» IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όσο περνούν οι ώρες, οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, μειώνονται στο ελάχιστο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποστράτηγος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, Ευάγγελος Φαλάρας.

Ειδικότερα, ο υποστράτηγος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ δεν έδωσε πολλές ελπίδες για τον εντοπισμό περισσότερων τραυματιών στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη και παραδέχεται ότι παρά τις προσπάθειές των διασωστών στο πεδίο, οι απώλειες είναι μεγάλες.

«Σε όλα τα συμβάντα αυτό, που θέλουμε να πετύχουμε είναι να κερδίσουμε τον χρόνο, σβήνοντας τη φωτιά, σώζοντας τους τραυματίες στα τροχαία ή στα μεγάλα τροχαία ώστε να τους πάμε όσο πιο γρήγορα σε αυτούς, που ξέρουν να κάνουν την υπόλοιπη δουλειά, να προστατεύσουν τη ζωή τους και να τους δώσουν τις πρώτες βοήθειες ή να κάνουν τις παρεμβάσεις ώστε να επιστρέψουν υγιείς στη ζωή τους», ανέφερε.

Συμπλήρωσε δε, ότι «σήμερα βρισκόμαστε στη δυσχερή θέση να μην έχουμε αυτή τη μάχη γιατί δεν υπάρχουν πλέον οι ενδείξεις ή οι πιθανότητες να υπάρχει κάποιος ζωντανός στα συντρίμμια, που συνεχίζουμε να επιχειρούμε. Έχει περιοριστεί και ο χώρος, στον οποίο επιχειρούμε, είναι δύο σημεία, κάποια υπολείμματα του δεύτερου βαγονιού και το σημείο, στο οποίο περιμένουμε να γίνουν παρεμβάσεις από την εταιρεία ώστε να απομακρυνθεί ο κινητήρας της αμαξοστοιχίας για να ελέγξουμε.

«Από εκεί και πέρα θέλουμε έναν δεύτερο χρόνο να περάσουμε ξανά όλο το πεδίο για να δούμε μήπως κάτι δεν υπέπεσε, ως οφείλαμε, στην προσοχή μας. Δυστυχώς, οι πιθανότητες να έχουμε τραυματίες μέσα σε αυτό το αμάλγαμα μετάλλων και χώματος είναι κάτι εξωπραγματικό. Μακάρι να διαψευστώ αλλά το θεωρώ δύσκολο γιατί πλέον έχει περιοριστεί και το τμήμα, που μένει να ελέγξουμε, είναι αρκετά μικρό και δεν υπάρχει χώρος να υπάρχει κάποιος άνθρωπος τραυματίας», κατέληξε ο Ευάγγελος Φαλάρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ