ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Τραγική κατάσταση στη ΜΕΘ - Τραυματίες δεν γνωρίζουν ότι έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους

Τέμπη: Τραγική κατάσταση στη ΜΕΘ - Τραυματίες δεν γνωρίζουν ότι έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους
Ανάμεσα στους βαριά τραυματισμένους, είναι και ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι του τρένου ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Οι τραυματίες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη παραμένουν στους 48, με κάποιους που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, να μην γνωρίζουν ακόμη πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δικά τους άτομα.

Συγκεκριμένα, στους 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν αρχίσει και παίρνουν εξιτήριο αρκετοί τραυματίες.

Στα νοσοκομεία της Λάρισας έχουν παραμείνει 29 ασθενείς, 14 στο Πανεπιστημιακό και 15 στο Γενικό Νοσοκομείο ενώ στο ΑΧΕΠΑ 6 ασθενείς.

Ανάμεσα στους βαριά τραυματισμένους συγκαταλέγεται 23χρονος φοιτητής που είναι στη ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και είναι ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι του τρένου, με τον πατέρα του να παρακαλεί να προσευχηθούμε να γίνει καλά.

Στο Παπαγεωργίου βρίσκονται, ένας 22χρονος εγκαυματίας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε μονάδας εγκαυμάτων και μία κοπέλα πολυτραυματίας.

Ακόμα τρεις σοβαρά τραυματισμένοι είναι στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ συνολικά 6 είναι οι διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση, και 10 έχουν χειρουργηθεί για την αποκατάσταση καταγμάτων τουλάχιστον.

Δύο από τους ασθενείς έχουν χάσει τους συντρόφους τους, η μία δεν γνωρίζει για την τραγική απώλεια, ενώ ο δεύτερος ασθενής γνωρίζει ότι η γυναίκα του έχει φύγει από τη ζωή.

Επιχείρηση ανύψωσης του τρίτου βαγονιού στο σημείο της τραγωδίας

Την ώρα που για τρίτη συνεχόμενη μέρα, τα συνεργεία της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη, για τον διαχωρισμό των βαγονιών, συνεχίζονται επίσης και οι αναζητήσεις σορών επιπλέον θυμάτων.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ανύψωση του τρίτου βαγονιού, ενώ έως τώρα ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 57, ενώ 48 άτομα παραμένουν σε νοσηλεία, 6 εκ των οποίων σε Μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σήμερα, Παρασκευή 3/3 ξεκινά και η παραλαβή τον σορών, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη του ΟΣΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ