ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Ξέσπασα σε κλάματα όταν είδα στα συντρίμμια υπολείμματα ανθρώπου»

Τέμπη: «Ξέσπασα σε κλάματα όταν είδα στα συντρίμμια υπολείμματα ανθρώπου»
«Σε ένα συμβάν που έκανε όλη την Ελλάδα να λυγίσει, εμείς πρέπει να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας» λέει ο διασώστης Γιάννης Παπαγιαννάκης CNNGreece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

«Αντίκρισα μια άμορφη μάζα σιδερικών. Δεν άντεξα και λύγισα γιατί τα περισσότερα θύματα ήταν παιδιά» είπε μεταξύ άλλων ένας από τους διασώστες που κλήθηκε στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον διασώστη της ΕΜΑΚ και προπονητή της Εθνικής Ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ, Γιάννη Παπαγιαννάκη ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ για την εμπειρία του από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Σε ένα συμβάν που έκανε όλη την Ελλάδα να λυγίσει, εμείς πρέπει να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, την αδρεναλίνη, ώστε να είμαστε δυνατοί να προχωρήσουμε… Πολλές φορές υπερβαίνουμε τα όριά μας, έχουμε μάθει να μην φοβόμαστε», είπε ο κ. Παπαγιαννάκης.

Ωστόσο, επισήμανε ότι μόλις έφτασε στο σημείο μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο του, ( ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει έργο στο πεδίο του συμβάντος, λόγω των έντονων οσμών) και τους συναδέλφους του από την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, έζησαν τις πιο επώδυνες στιγμές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και είναι ήδη 23 χρόνια διασώστης, η τραγωδία στα Τέμπη τον συγκλόνισε περισσότερο από κάθε άλλο τραγικό γεγονός.

«Αυτό ίσως να ήταν το πιο καταλυτικό, καθώς, μεταξύ των θυμάτων, υπήρχαν πολλά παιδιά και η συναισθηματική φόρτιση ήταν μεγάλη», περιέγραψε μεταξύ άλλων.

Η εικόνα που αντίκρισε ήταν συγκλονιστική ενώ δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα, όταν, σκύβοντας στα συντρίμμια, βρήκε τα προσωπικά αντικείμενα μιας κοπέλας και υπολείμματα ανθρώπινου σώματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ