ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Παρελάσεις με μαύρα περιβραχιόνια και μπαλόνια

25η Μαρτίου: Παρελάσεις με μαύρα περιβραχιόνια και μπαλόνια
Συγκέντρωση Φοιτητικών Συλλόγων για τα Τέμπη, στο περιθώριο της παρέλασης της 25ης Μαρτίου IN TIME

Με μαύρα μπαλόνια και περιβραχιόνια, αλλά και με πανό πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου τόσο σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, όσο και στη Σάμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Γαλλικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού και Πληροφορικής συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (25/3) στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και ύψωσαν πλακάτ και μαύρα μπαλόνια στον χώρο της παρέλασης, σύμφωνα με το thestival.gr.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Λάρισας έστειλαν το δικό τους μήνυμα δηλώνοντας ότι «δεν ξεχνούν» την τραγωδία στα Τέμπη και τους 57 νεκρούς.

Οι μαθητές φορούν μία κονκάρδα που γράφει:

«Ήταν έγκλημα».

Ένας 17χρονος μαθητής μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Βασίλης Κολτσίδας, σε συνέντευξή του στο τοπικό μέσο onlarissa.gr ότι η πρωτοβουλία αυτή γίνεται «ως ένδειξη πένθους και όχι για να βανδαλίσουμε την παρέλαση».

Πρόσθεσε δε, ότι «θα το φορέσουμε γιατί δε μπορούμε να παραβλέψουμε ένα τόσο σημαντικό έγκλημα, επειδή είναι παρέλαση».

Εξήγησε ότι «τα παιδιά έχουν καταλάβει από μόνα τους ότι δε φταίει μόνο ο σταθμάρχης. Ζούμε σε μία κοινωνία όπου η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ και ο ανθρώπινος παράγοντας θα έπρεπε να έχει μηδενιστεί. Τα παιδιά χρησιμοποιούν το τρένο και βλέπουν τα προβλήματα. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ότι το παραμύθι που προσπαθούν να μας πουλήσουν και έχουν αρχίσει ήδη να μαζεύουν ότι φταίει μόνο ο σταθμάρχης δεν ισχύει».

Με μαύρα περιβραχιόνια παρέλασαν και οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Σάμου στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στους γονείς των αδικοχαμένων θυμάτων στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ