ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη ΠΟΕΔΗΝ στους τραυματίες των Τεμπών

Επίσκεψη ΠΟΕΔΗΝ στους τραυματίες των Τεμπών
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκος ΙΝ ΤΙΜΕ / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επίσκεψη στα νοσοκομεία της Λάρισας, στα οποία εξακολουθούν να νοσηλεύονται τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, πραγματοποίησε νωρίτερα Τετάρτη (29/3), ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκος.

Πολλά αυτά που είδε και άκουσε, τα οποία συμπυκνώνει παρακάτω, με το χαρακτηριστικό αυθόρμητο τρόπο του:

«Επισκέφθηκα σήμερα τους νοσηλευόμενους τραυματίες από την τραγωδία των Τεμπών στα νοσοκομεία της Λάρισας».

Στη ΜΕΘ του Γενικού Λάρισας νοσηλεύεται ο Γεράσιμος σε κρίσιμη κατάσταση όπως μας είπαν οι Εντατικολόγοι γιατροί. Έχει υποβληθεί σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις. Η κατάστασή του εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Δεν μπορούν να προβλέψουν αυτή τη στιγμή οι γιατροί την εξέλιξη της υγείας του.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, η Ισμήνη σε σταθερή βελτιωμένη κατάσταση.

Ο κ. Γιαννακός επισκέφθηκε στην ορθοπεδική τους δύο τραυματίες και τους συγγενείς τους.

Συνομίλησε με τη Δάφνη που πέρασε πολλές ημέρες στην εντατική και έκανε πολλές επεμβάσεις. Χαμογελάει και πάλι.

«Ήταν όπως μας είπε στο δεύτερο βαγόνι με τον σύντροφο της και το σκυλάκι. Σώθηκε η ίδια και το σκυλάκι της. Την έσωσαν όπως μας είπε η μητέρα της δύο παλικάρια του


πολεμικού ναυτικού που επέστρεφαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για εκπαίδευση. Έτρεξαν από το έβδομο βαγόνι που επέβαιναν και έσωσαν πολλούς επιβάτες. Άφησαν τη Δάφνη και έτρεξαν και έσωσαν πολλούς ακόμη».

Η Δάφνη από ένα τηλέφωνο συνεπιβάτη πήρε τη μητέρα της και ενημέρωσε. Είπε ότι πονάει και μετά βρέθηκε στην Εντατική.

Οι άνδρες του πολεμικού ναυτικού, είπε η μητέρα της Δάφνης ότι είναι ήρωες. Δεν βγήκαν να το πουν δημόσια. Μάλιστα, πήγαν και είδαν μετά ημέρες τη Δάφνη. Αξίζει να τους αναζητήσει ο διοικητής της μονάδας που υπηρετούν και να τους τιμήσει.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννακός επισκέφθηκε τον Ρομπέρτο, τον άλλο τραυματία της ορθοπεδικής κλινικής. Είναι καλά και θυμάται τη φρίκη. Υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Νοσηλεύθηκε πολλές ημέρες στη ΜΕΘ. Ήταν στο τρίτο βαγόνι. Πήδηξε από το μέρος της φωτιάς έξω και όχι από την άλλη μεριά που έφυγαν πιο ασφαλείς οι άλλοι επιζώντες επιβάτες. Τραυματίσθηκε αλλά θα γίνει καλά.

Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, νοσηλεύονται ακόμη δύο τραυματίες ένα κορίτσι στη ΜΕΘ του Παπανικολάου σε σταθερή καλή κατάσταση και ένα αγόρι στη πλαστική χειρουργική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου σε καλή κατάσταση».

Ο κ. Γιαννάκος, ανέφερε πως θέλει να συγχαρεί τους συναδέλφους των δύο νοσοκομείων που από τη πρώτη στιγμή έτρεξαν στα νοσοκομεία, τους διοικητές των δύο νοσοκομείων, τον διοικητή της 5ης υγειονομικής περιφέρειας. «Αξίζουν μπράβο σε όλους. Γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό γύρισαν αμέσως από διακοπές, από ρεπό, από το εξωτερικό.

Πολεμάνε ένα μήνα τώρα να μην χαθεί κανείς τραυματίας. Δεν μπορεί το ασθενοφόρο της Κολοπετινίτσας να έχει τηλεδιοίκηση και τηλεματική και έτσι πρέπει να είναι και να μην έχει η γραμμή του τρένου ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, καταλήγει, σημειώνοντας: «Να αποδώσουν δικαιοσύνη. Να πάρουν μέτρα ώστε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά όπως η υγεία, οι συγκοινωνίες, να προσφέρονται με απόλυτη ασφάλεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ