ΕΛΛΑΔΑ

Καταδρομικές επιθέσεις σε Πετράλωνα και Πατήσια – Τι λένε αξιωματικοί στο CNN Greece

Καταδρομικές επιθέσεις σε Πετράλωνα και Πατήσια – Τι λένε αξιωματικοί στο CNN Greece
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Καταδρομική επίθεση στον ΗΣΑΠ Πετραλώνων έκανε ομάδα κουκουλοφόρων λίγο πριν τα μεσάνυχτα (5/4), προκαλώντας ζημιές ενώ επιτέθηκαν και με πέτρες σε μια ομάδα ΔΡΑΣΗ που έφτασε στο σημείο.

Από την καταδίωξη που ακολούθησε, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να προσαγάγουν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έναν 20χρονο, του οποίου η συμμετοχή εξετάζεται από τους αξιωματικούς της ασφάλειας.

Λίγη ώρα αργότερα, στα Πατήσια, άγνωστοι πυρπόλησαν τρεις μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο και έτρεξαν να εξαφανιστούν.

Η πυροσβεστική, που έφτασε άμεσα στο σημείο, πρόλαβε να σβήσει τη φωτιά πριν επεκταθεί σε πολυκατοικίες, όπως είχε συμβεί πριν από δύο ημέρες στα Σεπόλια, όμως τρεις μοτοσικλέτες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι και οι δύο αυτές καταδρομικές επιθέσεις σχετίζονται με το περιστατικό των πυροβολισμών από αστυνομικό έξω από την ΑΣΟΕΕ το πρωί της Τετάρτης και μάλιστα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί ανέφεραν στο CNN Greece ότι δεν αποκλείουν οι επιθέσεις και οι καταδρομικές αυτές να ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε αστυνομικά τμήματα και αστυνομικούς στόχους ενώ έχει δοθεί εντολή αυξημένη προσοχή στα πληρώματα περιπολικών και μοτοσικλετιστές όταν διέρχονται έξω από πανεπιστημιακά ιδρύματα -πολύ δε περισσότερο όταν κινούνται κοντά στην Πολυτεχνειούπολη - Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ