ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στον Πλαταμώνα: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ οι δύο τραυματίες

Τροχαίο στον Πλαταμώνα: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ οι δύο τραυματίες
Το ΚΤΕΛ με τη σφοδρή σύγκρουση του τροχαίου στον Πλαταμώνα Screen grab/Glomex/Ert

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, παραμένουν οι δύο τραυματίες 23 και 28 ετών, από το σοβαρό τροχαίο με εμπλοκή λεωφορείου ΚΤΕΛ και δύο αυτοκινήτων, στον Πλαταμώνα

Συγκεκριμένα έχουν εξέλθει από τα χειρουργεία του νοσοκομείου νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 23/4 αλλά η κατάστασή τους είναι εξαιρετικά σοβαρή.

Λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και οι δύο υποβλήθηκαν σε νευροχειρουργικές επεμβάσεις. Ο 23χρονος είναι, σύμφωνα με τους γιατρούς σε πιο σοβαρή κατάσταση, καθώς, λόγω τραυματισμών, υποβλήθηκε ταυτόχρονα και σε ορθοπεδική επέμβαση.

Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του ΚΤΕΛ

Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός των ΚΤΕΛ που συνελήφθη από την αστυνομία μετά το τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε τα ξημερώματα στον Πλαταμώνα, με θύμα έναν 19χρονο και έξι τραυματίες.

Το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στη ΛΕΑ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 19χρονος που βρισκόταν στο ένα όχημα και να τραυματιστούν άλλοι 6 άνθρωποι, ανάμεσά τους και μία ανήλικη.

Από τους τραυματίες οι τρεις άνδρες βρίσκονταν στο πρώτο ΙΧ και οι άλλοι τρεις στο δεύτερο που επίσης ήταν σταματημένο στη ΛΕΑ και έπεσε πάνω του το πρώτο αυτοκίνητο από τη σφοδρή σύγκρουση.

Οι τρεις που τραυματίστηκαν πιο ελαφρά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λάρισας.

Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα, έπεσε πάνω σε δύο ΙΧ επιβατικά, τα οποία ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επί της ΠΑΘΕ.

Στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ επέβαιναν συνολικά 77 άτομα τα οποία συνέχισαν το δρομολόγιο προς Αθήνα με άλλο υπεραστικό λεωφορείο.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε βάρος του οδηγού του λεωφορείου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία ενώ προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Πιερίας.

H ανακοίνωση από την εταιρεία των ΚΤΕΛ

Νωρίτερα, η εταιρεία των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι πρόκειται για έμπειρο οδηγό, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την έως τώρα έρευνα που έγινε, «διαπιστώθηκε ΜΗΔΕΝ ποσότητα αλκοόλ στον οδηγό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ