ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Τι απαντά η διοίκηση του «Διαγόρας» για το πλημμυρισμένο αεροδρόμιο

Ρόδος: Τι απαντά η διοίκηση του «Διαγόρας» για το πλημμυρισμένο αεροδρόμιο
Χθεσινή εικόνα του αεροδρομίου Rodiaki.gr

 Η διοίκηση του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου προχώρησε τη Δευτέρα (29/05) σε μία ανακοίνωση, μέσω της οποίας δηλώνει ότι σε συνεργασία με τον Δήμο, εργάζεται για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την καταιγίδα της Κυριακής (28/05).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ασυνήθιστα έντονη καταιγίδα που έπληξε χθες την ευρύτερη περιοχή της Ρόδου είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστούν άγνωστα μέχρι πρότινος ελαττώματα στην οροφή εντός του αεροδρομίου Ρόδου «Διαγόρας», αλλά και στον εξωτερικό χώρο αυτού. Ο φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του αερολιμένα εργάζεται για την άμεση επίλυση του ζητήματος και σε στενή συνεργασία με τον Δήμο θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση του αποχετευτικού συστήματος στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου».

Τι συνέβη

Το αεροδρόμιο της Ρόδου μετά την ισχυρή βροχόπτωση και τις καταιγίδες που έπεσαν την Κυριακή (27/5) στο «σμαραγδένιο» νησί, πλημμύρισε. Οι εργαζόμενοι έτρεχαν με κουβάδες και σφουγγαρίστρες για να τα μαζέψουν, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός ταξιδιώτη.

Όπως μετάδωσε η rodiaki.gr, το νερό εισέβαλε στο εσωτερικό του αεροδρομίου με τους ταξιδιώτες να ανεβαίνουν επάνω σε καθίσματα για να προστατευτούν, ενώ οι ξένοι τουρίστες παρακολουθούσαν άφωνοι το περιστατικό και τις πλημμύρες. Η ίδια κατάσταση σημειώθηκε και έξω από το αεροδρόμιο της Ρόδου, όπου ο δρόμος μετετράπη σε ποτάμι, δημιουργώντας έτσι ένα άνευ προηγουμένου κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Η βροχή, προκάλεσε προβλήματα σε πολλές υπαίθριες τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα, επίσης, αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω της βροχόπτωσης σε Ρόδο, Λίνδο, Φαληράκι, Ιαλυσό, αλλά και άλλες περιοχές όπου οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν σχεδόν να σταματήσουν τη λειτουργία τους μέχρι να σταματήσει η βροχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ