ΕΛΛΑΔΑ

Νόνικα Γαληνέα: Το τελευταίο αντίο στη σπουδαία ηθοποιό

Νόνικα Γαληνέα: Το τελευταίο αντίο στη σπουδαία ηθοποιό
INTIME

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στη αγαπημένη ηθοποιό Νόνικα Γαληνέα, η οποία έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή (2/6) σε ηλικία 85 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών όπου μεταξύ άλλων την αποχαιρέτισαν, οι κ.κ.: Άννα Φόνσου, Δημήτρης Καταλειφός, Γιώργος Κιμούλη, Χρήστος Χατζηπαναγιώτου, Μαρίνα Λαλιωτη, Κάτια Δανδουλάκη, Τάκης Ζαχαράτος.

Η σταδιοδρομία της σπουδαίας ηθοποιού ξεκινάει με το Θέατρο Τέχνης.

Συνεργάζεται με τον Κάρολο Κουν, την Κατίνα Παξινού, τον Δημήτρη Χορν, την Άννα Συνοδινού, τον Αλέξη Μινωτή, τον Δημήτρη Μυράτ κ.α. Από το 1969, έζησε και συνεργάστηκε με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Μαζί, δημιούργησαν δύο θεατρικές σκηνές, το Θέατρο Ιλίσια και το Στούντιο Ιλίσια. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το Εθνικό θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Αμφιθέατρο.

Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες όπως ο Μίνως Βολανάκης, ο Γιάννης Κόκκος, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Ανδρέας Βουτσινάς, ο Stuart Burge, ο Διονύσης Φωτόπουλος, η Θεώνη Βαχλιώτη-Όλντριτζ, ο Νίκος Πετρόπουλος κ.ά.

Επίσης, έκανε πολλές συνεργασίες με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και παραστάσεις στη Μεγάλη και στη Μικρή Επίδαυρο, καθώς και στο Covent Garden, στο Λονδίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ