ΕΛΛΑΔΑ

Πώς η σύγχρονη καθημερινότητα επηρεάζει τη διατροφή μας – Η ιδανική επιλογή για την απώλεια βάρους

Πώς η σύγχρονη καθημερινότητα επηρεάζει τη διατροφή μας – Η ιδανική επιλογή για την απώλεια βάρους

Ως τη «νόσο της εποχής», ακόμα και ως την «επόμενη πανδημία», χαρακτηρίζουν πολλοί την παχυσαρκία, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής ευθύνεται εν πολλοίς για τη ραγδαία εξάπλωσή της.

Αυτή τη στιγμή, η αύξηση του ποσοστού των υπέρβαρων και των παχύσαρκων ανθρώπων αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές ανησυχίες για την δημόσια υγεία τον 21ο αιώνα, καθώς αναμένεται αύξηση τόσο της νοσηρότητας όσο και της θνησιμότητας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως το βάρος μας αυξάνεται όταν υπάρχει στον οργανισμό συσσωρευμένο θετικό ενεργειακό ισοζύγιο, δηλαδή όταν παίρνουμε περισσότερη ενέργεια από ό,τι μπορούμε να καταναλώσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η καθιστική ζωή, φυσικά, ευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος για το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη θρεπτικά χαμηλή διατροφή που ακολουθούμε. Αξίζει, βέβαια, να σημειώσουμε πως, συχνά δεν πρόκειται για συνειδητή επιλογή, αλλά για μια «συνήθεια» που εδραιώνεται χάρη στους γρήγορους ή ακόμα και εξαντλητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου, που τον οδηγεί σε βεβιασμένες επιλογές, «εύκολες» λύσεις που όμως δεν είναι πάντα υγιεινές.

Η ελάχιστη φυσική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας – συχνά μπροστά από μία οθόνη – δεν είναι το μόνο «πρόβλημα» της σύγχρονης ζωής. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ενδέχεται οι οθόνες να «μπερδέψουν» τα σήματα που στέλνει ο εγκέφαλός μας σχετικά με την πείνα. Είτε επειδή μας παρασύρουν και «ξεχνάμε να φάμε» είτε επειδή τρώμε ασυναίσθητα ενώ εργαζόμαστε, ο εγκέφαλος δεν δίνει εγκαίρως τα κατάλληλα σήματα, με αποτέλεσμα να χάνεται το μέτρο. Ταυτόχρονα, υπάρχει και ο παράγοντας κούραση, που συχνά ενεργοποιεί το αίσθημα της υπερβολικής πείνας και μας οδηγεί στο γρήγορο φαγητό και τα επεξεργασμένα σνακ, που απλώς επιδεινώνουν την κατάσταση.

Σήμερα, όμως, υπάρχει ο τρόπος για να καταπολεμήσουμε όσα «ακολουθούν» τον σύγχρονο τρόπο ζωής και επιβαρύνουν την υγεία μας, μέσω της διατροφής. Διότι μπορούμε να διαχειριστούμε το βάρος μας, με τη βοήθεια εξειδικευμένων λύσεων, που βασίζονται σε επιστημονικές έρευνες και δεν απαιτούν ραγδαίες και ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, που είτε μας τρομάζουν, είτε τις θεωρούμε αδύνατες.

The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, το σχέδιο που χρειαζόμαστε για να ελέγξουμε το βάρος μας!

Η διατροφή The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, γνωστή παλαιότερα και ως Τhe Cambridge Diet, βασίζεται στην εξειδικευμένη υποστήριξη που παρέχει ένας ειδικά εκπαιδευμένος σύμβουλος για κάθε έναν που αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να ακολουθήσει έναν νέο τρόπο ζωής. Ο σύμβουλος αυτός καθοδηγεί βήμα-βήμα τον ενδιαφερόμενο, τόσο αναφορικά με τις διατροφικές επιλογές που παρέχονται στο πλαίσιο της The 1:1 Diet, όσο και υποστηρίζοντάς τον στο να συνεχίσει με τον κατάλληλο τρόπο.

Εν όψει καλοκαιριού, η αλλαγή της διατροφής που ακολουθούμε ή καλύτερα η επιλογή μιας ισορροπημένης διατροφής, μπορεί να κάνει τη διαφορά που χρειαζόμαστε και να κατευθυνθούμε προς τις διακοπές μας με ανανεωμένη ψυχολογία και σιλουέτα. Διότι, άμεσα, μπορούμε να έχουμε περισσότερες από 35 διατροφικές επιλογές, πολύ προσεκτικά διαμορφωμένες, ώστε να μας βοηθήσουν να διώξουμε το περιττό βάρος, με απόλυτη ασφάλεια.

Κάθε γεύμα μας, που είτε είναι έτοιμο είτε το παρασκευάζουμε εμείς σε μόλις 3’, είναι θρεπτικά ισορροπημένο, ώστε να μας παρέχει όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να είμαστε δυνατοί και υγιείς, χωρίς να χάνουμε σε γεύση, ποικιλία αλλά και χρόνο! Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψιν τους σύγχρονους, απαιτητικούς ρυθμούς της ζωής μας, όλα τα γεύματα της The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, είναι εύκολο να τα έχουμε μαζί μας, όπου κι αν βρισκόμαστε.

Μεταξύ άλλων, στη διατροφική παλέτα της The 1:1 Diet βρίσκουμε γευστικά smoothies, απόλυτα υγιεινά γεύματα on-the-go, πεντανόστιμα πιάτα όπως η πρόσφατα βραβευμένη με Silver Fitness Award, μακαρονάδα μπολονέζ, που παρασκευάζεται όπου κι αν είστε σε 5’, αλλά και προτάσεις για ευφάνταστες συνταγές από όλο τον κόσμο, όπως το Γλυκό Διπλής Σοκολάτας ή Thai Noodles με Γαρίδες!

Σε συνεργασία με τον Σύμβουλο, επιλέγουμε το πρόγραμμα που μας ταιριάζει και απολαμβάνουμε γεύσεις, ενώ διώχνουμε βάρος.

Ουσιαστικά, η The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan βοηθά το σώμα μας να παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται και να χρησιμοποιεί τα αποθέματα λίπους για την ενέργεια που πρέπει να καταναλώσει. Επίσης, καθώς όλα τα γεύματα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, νιώθουμε κορεσμό και αποφεύγουμε τις λιγούρες.

Συνοψίζοντας, υπάρχουν 6 + 1 λόγοι που θα μας πείσουν να επιλέξουμε να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan:

  1. Κάθε γεύμα καλύπτει το 1/3 των ημερήσιων αναγκών μας σε όλα τα θρεπτικά στοιχεία
  2. Μπορούμε να μεταφέρουμε εύκολα τα γεύματά μας, όπου κι αν βρισκόμαστε, όποιοι κι αν είναι οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας
  3. Μπορούμε να επιλέξουμε γεύματα που δεν χρειάζονται καθόλου προετοιμασία και μαγείρεμα
  4. Αποτελείται από αλμυρές και γλυκές γεύσεις
  5. Διαθέτει επιλογές γευμάτων χωρίς λακτόζη ή γλουτένη
  6. Όλα τα γεύματα είναι γευστικά, παρέχουν κορεσμό και χαμηλή πρόσληψη θερμίδων

+1: Έχει άμεσα αποτελέσματα και μας επιτρέπει να «προλάβουμε» και το φετινό καλοκαίρι!

Τι άλλο μένει να κάνουμε; Μα φυσικά να επικοινωνήσουμε με την The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, άμεσα, είτε καλώντας στο 212 213 4383 είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε ένας σύμβουλος να μας καλέσει και να μας ενημερώσει για όλα.