ΕΛΛΑΔΑ

Αρτοποιός για πυρκαγιά στα Οινόφυτα: «Έχει οριοθετηθεί»

Αρτοποιός για πυρκαγιά στα Οινόφυτα: «Έχει οριοθετηθεί»
ΑΠΕ/ΜΠΕ

«Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική γι’ αυτό και οι κάτοικοι στην περιοχή θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, για τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (4/7) σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής το οποίο προειδοποιεί για τοξικούς καπνούς.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 6:00 το πρωί σε εργοστάσιο παρασκευής πρώτων υλών για βερνίκια και χρώματα στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση.

Για την κατάσβεσή της έφτασαν στο σημείο 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα και υδροφόρες των ΟΤΑ της περιοχής.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε στην ΕΡΤ ότι η φωτιά έχει οριοθετηθεί και πως το πύρινο μέτωπο «έχει περιοριστεί σε μια πτέρυγα του εργοστασίου ενώ αναμένεται πολύ σύντομα να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο».

Επίσης, είπε ότι δεν έχει επεκταθεί σε άλλα όμορα κτήρια. Ωστόσο, σημείωσε ότι η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική γι’ αυτό και οι κάτοικοι στην περιοχή θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα, προκειμένου να μην εμφανίσουν δυσχέρεια της αναπνευστικής τους λειτουργίας.

Ακόμη ανέφερε ότι υπάρχει ανάκληση της κυκλοφορίας στην περιοχή για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ