ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα trafficking: Στη φυλακή η «υπαρχηγός Μαρίνα» - Ελεύθεροι οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι

Κύκλωμα trafficking: Στη φυλακή η «υπαρχηγός Μαρίνα» - Ελεύθεροι οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι
ΕΛ.ΑΣ.

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία της η επονομαζόμενη «Μαρίνα» που φέρεται ως «υπαρχηγός» κυκλώματος trafficking που εκμίσθωνε οίκους ανοχής στην Αθήνα.

Οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους. Μόνο σε δυο Κολομβιανούς, φερόμενους ως «στρατολόγους», επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ένα «παρών» το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση 3.000€.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η ίδια νόμιμη εκμισθώτρια 5 οίκων ανοχής και φέρεται να αρνείται κατηγορηματικά τη διάπραξη σωματεμπορίας, αναφέροντας ότι και η ίδια έχει υπάρξει 50 χρόνια ιερόδουλη.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν απολογηθεί 21 άτομα. Από αυτούς έχουν προφυλακιστεί οι τρεις. Αύριο, Πέμπτη, απολογείται ο τελευταίος από τους συλληφθέντες, ο σύντροφος της 71χρονης.

Η 29χρονη που προφυλακίστηκε, είναι αλβανικής καταγωγής που είχε συγκεκριμένες αρμοδιότητες και μάλιστα ήταν γνωστή ως «αρχηγός» ή «η γυναίκα του αρχηγού».

Οι αστυνομικοί μάλιστα κατάφεραν να περιγράψουν στις δικαστικές αρχες ακριβώς το ρόλο της. Κανόνιζε τις βάρδιες των υπηρετικών προσωπικών στους οίκους ανοχής και επέλυε θέματα που ανέκυπταν κατά τη λειτουργία αυτών, ενώ και εκείνη είχε πρόσβαση στα εγκατεστημένα κλειστά κυκλώματα επιτήρησης στους οίκους ανοχής και τα διαμερίσματα, προκειμένου να ελέγχει τις αλλοδαπές γυναίκες.

Εκφόβιζε τις αλλοδαπές γυναίκες, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις τους και να συνεχίσουν να εκδίδονται για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης, σε περίπτωση που εκείνες αντιδρούσαν στην εξαναγκαστική σεξουαλική τους εκμετάλλευση. Αυτό το πετύχαινε, κατά περίπτωση, μέσω επιβολής προστίμων (συνήθως ύψους 100 ευρώ), αφαίρεσης του συνόλου των χρημάτων που είχαν στην κατοχή τους οι εκδιδόμενες, αφαίρεση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων για περιορίσει την κίνηση τους, να μεγιστοποιήσει τον έλεγχο σε εκείνες και να αποφύγει τυχόν απόδραση τους από τη σφαίρα επιρροής της οργάνωσης, που θα απέφερε οικονομική ζημία στα μέλη αυτής. Συχνά, για να πετύχει τον εκφοβισμό, τις απειλούσε με τη συνδρομή «μπράβων» ότι θα τους προκαλέσει σωματικές βλάβες.

Προσπαθούσε να εξασφαλίσει την αποκλειστική εργασία των εκδιδομένων γυναικών, που τα μέλη της οργάνωσηςείχαν προηγουμένως στρατολογήσει και μεταφέρει στην Ελλάδα, στους οίκους ανοχής που διατηρούσαν. Χαρακτηριστικά, τρεις ( εκδιδόμενες γυναίκες, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα, καθώς η δράση της οργάνωσης δεν τους το επέτρεπε, εργάστηκαν εκτός ωραρίου τους, σε οίκο ανοχής ). Όταν η υπαρχηγός το πληροφορήθηκε, τους αφαίρεσε τα χρήματα που κατείχαν και τους επέβαλλε πρόστιμο συνολικού ύψους οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ, λέγοντας ότι Κολομβιανές γυναίκες εργάζονται μόνο στα δικά τους μαγαζιά.

Τέλος ήταν υπεύθυνη για τη χορήγηση ρεπό στις εκδιδόμενες γυναίκες, οι οποίες επικοινωνούσαν μαζί της ώστε να το αιτηθούν και να εξηγήσουν το λόγο που το επιθυμούσαν, πλην όμως σχεδόν ποτέ δεν τους επέτρεπε να μην εργαστούν, υποστηρίζοντας ότι ήταν δικαιολογίες, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα την ύπαρξη του υπέρογκου χρέους, το οποίο έπρεπε να αποπληρωθεί. Σε περίπτωση που κάποια γυναίκα δεν αντιδρούσε και κατάφερνε να ξεχρεώσει πριν τη λήξη της τρίμηνης παραμονής της στην Ελλάδα, δεν της επέτρεπε από κοινού με τον αρχηγό να αποχωρήσει από τη Χώρα, εάν δεν κατέβαλε το χρηματικό ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ, ως πρόστιμο.

Η υπόθεση βρίσκεται στον ανακριτή όμως η έρευνα δεν έχει σταματήσει για την Αστυνομία καθώς υπήρχε ένας χώρος εκατομμυρίων από την εκμετάλλευση των γυναικών από την Κολομβία και μάλιστα δεν αποκλείεται τα χρήματα να ξεπλένονταν σε εταιρίες που είχαν φτιάξει οι εμπλεκόμενοι ακριβώς για να κρύβουν τα παράνομα και βρώμικα κέρδη.

Διαβάστε περισσότερα:

Μια 29χρονη υπαρχηγός του κυκλώματος trafficking που εξάρθρωσε η Αστυνομία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ