ΕΛΛΑΔΑ

Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες στην Καρδίτσα από τις βροχές και το χαλάζι

Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες στην Καρδίτσα από τις βροχές και το χαλάζι
INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΡΧΕΙΟ)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται ο Δήμος Σοφάδων της Καρδίτσας, έπειτα από την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, που έπληξε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών την Τετάρτη

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει η ΕΡΤ, οι καταστροφές αφορούν κυρίως καλλιέργειες βαμβακιού και καλαμποκιού, κάτι που έχει προκαλέσει απόγνωση στους αγρότες, μιας και σε αρκετές περιπτώσεις οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές.

Στο «μάτι» των ακραίων φαινομένων είναι οι περιοχές των κοινοτήτων Πασχαλίτσας, Γεφυρίων και Γραμματικού, καθώς και τμήματα των κοινοτήτων Αχλαδιάς, Λεονταρίου, Κέδρου και Κυψέλης με τις πληγείσες καλλιέργειες να ανέρχονται σε χιλιάδες στρέμματα.

Κατόπιν συνεννόησης, κλιμάκια του ΕΛΓΑ, παρουσία του Διευθυντή και του επόπτη του Οργανισμού θα επισκεφτούν την Πέμπτη 6/7 τις πληγείσες περιοχές.

«Παραμένουμε σε εγρήγορση και δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής των Σοφάδων που δέχθηκαν ένα σημαντικό πλήγμα από τον καιρό. Ήδη ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ξεκινήσουν τάχιστα οι διαδικασίες», τόνισε ο Δήμαρχος Σοφάδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ