ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: «Διάθετει άδεια λειτουργίας το Beach Bar» λέει ο ιδιοκτήτης

Ρόδος: «Διάθετει άδεια λειτουργίας το Beach Bar» λέει ο ιδιοκτήτης
Screen grab / Facebook

Προθεσμία μέχρι τις 21 Ιουλίου, έδωσε η Κτηματική Υπηρεσία στο Beach bar στη Ρόδο για να απομακρύνει τις ξύλινες κατασκευές από τη θάλασσα, το οποίο έγινε γνωστό μέσα από το βίντεο με τον εργαζόμενο να περπατάει στη θάλασσα και το νερό να φτάνει έως τον λαιμό του για να σερβίρει τους τουρίστες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πλατφόρμες του Beach bar παρά τα δυο πρόστιμα τα οποία έχει επιβάλει το Λιμενικό, βρίσκονται ακόμα στο σημείο με τον ιδιοκτήτη να αναφέρει ότι οι κατασκευές θα έχουν απομακρυνθεί μέχρι την 21η Ιουλίου.

Ταυτόχρονα ο ίδιος υποστηρίζει ότι η επιχείρηση δεν λειτουργεί παράνομα ενώ από την επιχείρηση διαψεύδονται και τα δημοσιεύματα που θέλουν την επιχείρηση να μην διαθέτει άδεια λειτουργίας από το 2016, η οποία είναι στην διάθεση των υπηρεσιών.

Εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι τι είδους άδειας λειτουργίας διαθέτει το κατάστημα καθώς υπάρχουν ζητήματα με τον αιγιαλό αλλά και την γειτνίαση με αρχαιολογικό χώρο.

Έρευνα για τον τρόπο σερβιρίσματος

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας για τον τρόπο σερβιρίσματος ενώ το προσωπικό προσήλθε στην Ασφάλεια Ρόδου προκειμένου να καταθέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι φέρονται να επανέλαβαν τα όσα ισχυρίζονται τις τελευταίες μέρες, ότι δηλαδή δεν πιέστηκαν ή εξαναγκάστηκαν από τον ιδιοκτήτη να σερβίρουνε κολυμπώντας και με το νερό να φτάνει ως τον λαιμό τους. Οι εργαζόμενοι θεωρούν άδικο το ντόρο που έχει γίνει και χαρακτηρίζουν ιδανικές τις συνθήκες εργασίας, ενώ μπαίνοντας στην θάλασσα για το σερβίρισμα αποσπούν γενναιόδωρα φιλοδωρήματα.

Παράλληλα δεν έχει προσέλθει στην Ρόδο μέχρι στιγμής το κλιμάκιο της αρμόδιας επιθεώρησης για την Ασφάλεια και Υγιεινή στην εργασία απο τον Πειραία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ