ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Εντόπισαν 39 μολότοφ έτοιμες για χρήση

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Εντόπισαν 39 μολότοφ έτοιμες για χρήση
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου (8/7), όταν εντόπισαν 39 βόμβες μολότοφ οι οποίες ήταν ακέραιες και έτοιμες για χρήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έκαναν σήμα σε ένα αυτοκίνητο να σταματήσει για έλεγχο στην περιοχή του Πειραιά και ζήτησαν τα στοιχεία των δύο επιβαινόντων, ενός 22χρονου και ενός 24χρονου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντόπισαν μέσα στο αυτοκίνητο τις βόμβες μολότοφ οι οποίες ήταν έτοιμες για χρήση και στην καταγραφή που έγινε διαπίστωσαν ότι έφταναν τον αριθμό των 39 εμπρηστικών μηχανισμών.

Οι δυο νεαροί έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται στα γραφεία της κρατικής Ασφάλειας ενώ οι μολότοφ θα μεταφερθούν για λήψη DNA και αποτυπωμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα γίνεται έρευνα στα σπίτια των δύο συλληφθέντων. Και οι δύο είναι γνωστοί στην Ασφάλεια.

Ο ένας στο παρελθόν είχε συλληφθεί ξανά για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να ανήκουν στην ίδια ομάδα αντιεξουσιαστών που πριν από μερικούς μήνες είχαν χτυπήσει το κτήριο της τροχαίας στον Πειραιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ