ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: 49 δασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο

Πυροσβεστική: 49 δασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο
Κατάσβεση πυρκαγιάς IN TIME / ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σε 49 ανέρχεται ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα αίτια εκδήλωσής τους διερευνώνται από τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και από Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε:

  • Χίο
  • Σάμο, Ικαρία
  • Λασίθι
  • Ηράκλειο
  • Ρέθυμνο

Επίσης, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένονται συνθήκες καύσωνα με την ονομασία CLEON από την Τετάρτη (12-07-2023) έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο καύσωνας αυτός εντάσσεται στα Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα με διάρκεια τουλάχιστον έξι ημερών με θερμότερες ημέρες την Παρασκευή (14-07-2023) και το Σάββατο (15-07-2023).

Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ