ΕΛΛΑΔΑ

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Αττικής με 250 άτομα επικουρικό προσωπικό - Υπεγράφη από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Αττικής με 250 άτομα επικουρικό προσωπικό - Υπεγράφη από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
O Mιχάλης ΧρυσοχοΪδης INTIME

Με 250 άτομα επικουρικό προσωπικό, ενισχύεται το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Οι συμβάσεις ισχύουν για δύο έτη και οι εν λόγω 250 προσλήψεις αφορούν Επικουρικό Προσωπικό κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στην Αττική, μέσω της πλατφόρμας της 1ης ΥΠΕ. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, αναμένεται να ενεργοποιηθεί από αύριο Τρίτη 18 Ιουλίου και θα παραμείνει ανοιχτή για 10 ημέρες, έως και τις 28 Ιουλίου.

Η κίνηση αυτή του υπουργού Υγείας, καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ το οποίο είναι υποστελεχωμένο, μία ενέργεια, την οποία είχε ανακοινώσει ήδη ο υπουργός Υγείας, από την ημέρα που παρέλαβε το χαρτοφυλάκιό του, στις 27 Ιουνίου 2023, και στο πλαίσιο της τελετής παραλαβής παράδοσης.

Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ, η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ, τα νέα τμήματα Επειγόντων περιστατικών και τα Κέντρα Υγείας- που ενισχύονται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας- οι προσλήψεις γιατρών αλλά κυρίως νοσηλευτών, καθώς και τα κίνητρα που θα δοθούν σε ιατρικό προσωπικό στις άγονες περιοχές, αποτελούν τις μεγάλες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ