ΕΛΛΑΔΑ

Timelapse βίντεο των πυρκαγιών από το διάστημα

Timelapse βίντεο των πυρκαγιών από το διάστημα
EUMETSAT

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Αξιοποίηση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT) παρακολουθεί τις πυρκαγιές σε όλη την Ευρώπη, κάτι που, όπως λένε, υποστηρίζει τη διαχείρισή τους.

Σε ένα tweet που ανέβασε, παρουσίασε ένα timelapse βίντεο των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ελλάδα και στην Τουρκία σε διάστημα 24 ωρών (9:10 στις 17 Ιουνίου - 09:00 UTC στις 18 Ιουνίου.

Όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο, αρχικά διακρίνεται ο καπνός από τη φωτιά στη Σαρωνίδα, ο οποίος έφτασε μέχρι τα Κύθηρα, και στη συνέχεια, τις δύο πυρκαγιές σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια. Καθώς πέφτει η νύχτα, εξακολουθεί να διακρίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας είναι ξανά ορατός και ο καπνός που φτάνει μέχρι την Κρήτη.

Την ισχύουσα κατάσταση για τις πυρκαγιές που καίνε περιοχές της χώρας, περιέγραψε με την τελευταία του ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Γιάννης Αρτοποιός.

Για την πυρκαγιά στη Δυτική Αττική από τα Δερβενοχώρια ο κ. Γιάννης Αρτοποιός τόνισε: «Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 9 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα».

Για το πύρινο μέτρωπο στο Λουτράκι, ανέφερε: «Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος τρία αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονίζει τη διαδικασία».

Για τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ρόδο αλλά κινείται προς το κέντρο του νησιού, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι ακριβώς για αυτό «εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για να εκκενωθούν οι οικισμοί Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά. Εκεί επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ