ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκαν στην Εύβοια 35 μετανάστες και συνελήφθησαν οι δύο διακινητές τους

Εντοπίστηκαν στην Εύβοια 35 μετανάστες και συνελήφθησαν οι δύο διακινητές τους
Σκάφος του λιμενικού σώματος INTIME (ΑΡΧΕΙΟ)

Εντοπίστηκαν το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουλίου, στη θαλάσσια περιοχή Βυθούρη νότια της  Εύβοιας, δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες (που στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ήταν διακινητές) σε σκάφος 15 μέτρων, που απομακρύνονταν  με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές.

Το εν λόγω σκάφος ακινητοποιήθηκε, με την βοήθεια άλλου περιπολικού σκάφους και συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες διακινητές για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 29 παρ. 5 του Ν.4251/2014. Έπειτα μεταφέρθηκε ασφαλώς στο λιμένα Κύμης όπου και κατασχέθηκε.

Παράλληλα εντοπίσθηκαν στην παραλία «Βυθούρη» Ευβοίας τριάντα πέντε αλλοδαποί οι οποίοι πρόκειται να παραδοθούν στο Α.Τ. Χαλκίδας για εφαρμογή του μέτρου της διοικητικής απέλασης.

Η Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κύμης, προβαίνει σε ανάλυση και επεξεργασία όλων των στοιχείων που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των δυο συλληφθέντων σε λοιπές υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, καθώς επίσης και τη συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ