ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Δωρεάν εισιτήριο για τους επιβάτες των τρένων που μετακινήθηκαν με λεωφορεία

Φωτιές: Δωρεάν εισιτήριο για τους επιβάτες των τρένων που μετακινήθηκαν με λεωφορεία
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Ένα δωρεάν εισιτήριο, ίσης αξίας, με δικαίωμα ταξιδιού έως το τέλος του έτους στους επιβάτες των αμαξοστοιχιών 54, 55, 56 και 57 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα), καθώς και τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 887 (Αθήνα-Καλαμπάκα), οι οποίοι μετακινήθηκαν με λεωφορεία της, εξαιτίας της πυρκαγιάς που διέκοψε την κυκλοφορία, προσφέρει η Hellenic Train, ύστερα από συνεννόηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως επισημαίνεται, σε περίπτωση που οι επιβάτες των παραπάνω αμαξοστοιχιών δεν επιθυμούν το δωρεάν εισιτήριο, σε κάθε περίπτωση, βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 782/2021, έχουν δικαίωμα να αποζημιωθούν με το 50% της αξίας του από τα φυσικά ταμεία της εταιρείας, με την έκδοση ονομαστικού κουπονιού ισχύος ενός έτους ή με μετρητά.

Το αίτημα για την αποζημίωση μπορεί να γίνει έως και τρεις μήνες μετά το συμβάν. Η αποζημίωση καταβάλλεται εντός ενός μήνα από την υποβολή του αιτήματος.

Από τη Hellenic Train σημειώνεται ακόμα ότι τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50 και 51, αύριο Πέμπτη 27/7 θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία στο τμήμα Αθήνα-Λιανοκλάδι-Αθήνα και με τρένο στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Λιανοκλάδι- Θεσσαλονίκη.

Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 882 (Αθήνα- Καλαμπάκα) υποκαθίσταται με λεωφορείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ