ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Ισχυρή έκρηξη από κροτίδα κατατρόμαξε τους κατοίκους στο Σέλι

Ημαθία: Ισχυρή έκρηξη από κροτίδα κατατρόμαξε τους κατοίκους στο Σέλι
Screen grab από το βίντεο της έκρηξης στο Σέλι

«Νομίζαμε ότι έγινε σεισμός. Λίγο έλειψε να ξηλωθούν οι πόρτες από τους μεντεσέδες», περιγράφουν ανάστατοι οι κάτοικοι του χωριού Σέλι

Ο εκκωφαντικός θόρυβος από ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε την ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας, σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης,Αυγούστου, αναστατώνοντας τους περίοικους.

Αποδείχθηκε πως ήταν κροτίδα που πυροδότησε μια ομάδα νεαρών σε κοντινό γήπεδο.

«Ήταν τόσο δυνατός ο θόρυβος που νόμιζες ότι κάποιο μαχητικό αεροσκάφος έσπασε το φράγμα του ήχου ή ότι έπεσε αεροσκάφος. Το τηλέφωνό μου “πήρε φωτιά”, καθώς οι κάτοικοι άρχισαν να με καλούν και να ρωτούν τι ακριβώς συνέβη», περιέγραψε στο GRTimes ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινότητας Σελίου Γεώργιος Φασαριώτος.

Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ο θόρυβος προήλθε από έκρηξη που συνοδεύτηκε από πυκνό σύννεφο καπνού στην περιοχή του γηπέδου ποδοσφαίρου.

«Επρόκειτο για μία παρέα νεαρών, η οποία τοποθέτησε κροτίδα μεγάλης ισχύος και στη συνέχεια την πυροδότησε, με αποτέλεσμα να σκάσει και να σηκωθεί σύννεφο καπνού», σημείωσε ο κ. Φασαριώτος, τονίζοντας πως την ίδια στιγμή τόσο η Πυροσβεστική όσο και ο στρατός πραγματοποιούσαν περιπολίες προς αποφυγή εκδήλωσης κάποιας πυρκαγιάς.

«Φυσικά ενημερώσαμε τις αρχές, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται, θα μπορούσε να είχε προκληθεί πυρκαγιά και να τρέχαμε τώρα να σώσουμε το χωριό, που βρίσκεται μέσα στο δάσος», πρόσθεσε ο αναπληρωτής πρόεδρος, σύμφωνα με τον οποίο η παρέα των νεαρών αμέσως μετά το ανησυχητικό συμβάν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς Βέροια.

Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ