ΕΛΛΑΔΑ

Αρνιακός στο CNN Greece: Βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί και χαλαζοπτώσεις το Σαββατοκύριακο

Αρνιακός στο CNN Greece: Βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί και χαλαζοπτώσεις το Σαββατοκύριακο
Βροχή στην καλοκαιρινή Αθήνα ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

«Μια πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (4/8), η οποία θα εκδηλωθεί με συννεφιές, βροχές, καταιγίδες, κατά τόπους θα συνοδεύονται από τοπικές κεραυνοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις» αναφέρει ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός στο CNN Greece.

Ειδικότερα, τα καιρικά αυτά φαινόμενα το Σάββατο (5/8) εκτιμάται πως θα σημειωθούν σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Την Κυριακή (6/8) αναμένονται επίσης στις περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Να σημειωθεί πως, τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως, στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Κυριακής και έπειτα.

«Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το βράδυ του Σαββάτου, οπότε θα πνέουν και ισχυροί άνεμοι, δυτικοί - βορειοδυτικοί και θα ενταθούν στα 6 - 7, τοπικά 8 μποφόρ, με συνέπεια μία υποχώρηση της θερμοκρασίας στους 33 - 34, μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου» σημειώνει ο κ. Αρνιακός.

Απεναντίας, στην Στερεά Ελλάδα και την Ανατολική Θεσσαλία ο υδράργυρος θα φτάσει στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Συμπληρώνει, δε, πως «οι άνεμοι που θα σημειωθούν θα δροσίσουν μεγάλο μέρος της χώρας, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία την Κυριακή (7/8) να πέσει στους 35 έως 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου και από Δευτέρα (8/8) ακόμη χαμηλότερα».

Το μελτέμι, όμως, θα κρατήσει έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται ο «PETAR» με βροχές και καταιγίδες

Για το καιρικό σύστημα με την ονομασία «PETAR», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, εκδόθηκε την Παρασκευή έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ.

Ο PETAR θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας - Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ