ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Petar»: Πλημμύρισαν δρόμοι, έπεσε χαλάζι στην Κέρκυρα - Μήνυμα από το 112 στα Σύβοτα

Κακοκαιρία «Petar»: Πλημμύρισαν δρόμοι, έπεσε χαλάζι στην Κέρκυρα - Μήνυμα από το 112 στα Σύβοτα
Από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Petar» στην Κέρκυρα ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Η κακοκαιρία «Petar» έπληξε τη βόρεια Κέρκυρα με ισχυρές βροχές και χαλάζι ενώ αργότερα μετακινήθηκε προς τα Σύβοτα.

Στο Σιδάρι, σύμφωνα με το corfutvnews.gr οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει ενώ χρειάζεται μεγαλη προσοχή στους οδηγούς.

Σύμφωνα με το έτερο τοπικό μέσο kerkyrasimera.gr έντονες χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Κασσιόπης όπου δεν υπάρχει ρεύμα.

Σύμφωνα με την οδηγία, ισχυρές καταιγίδες αναμένονται έως αργά το βράδυ και οι πολίτες στην περίπτωση της καταιγίδας θα πρέπει να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους.

Μάλιστα πήραν μήνυμα από το 112, όπως και οι κάτοικοι στα Σύβοτα όπου ήδη ξεκίνησαν ισχυρές βροχοπτώσεις και οι Αρχές είναι σε κατάσταση συναγερμού.

Σε ασφαλές μέρος οδηγήθηκαν οι 10 τουρίστες που είχαν παγιδευτεί στην παραλία Πόρτο Τιμόνι στην Κέρκυρα μετά από κοινή επιχείρηση του Λιμενικού και ιδιώτη που έσπευσε με το σκάφος του. Οι άνθρωποι δεν κινδύνευαν αλλά λόγω του δύσβατου της περιοχής φοβούνταν να ανέβουν το βουνό λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Η κακοκαιρία «Petar», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας έχει «βάλει στόχο» Kέρκυρα, Παξούς, Πάργα, Σύβοτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, όπου ήδη εστάλη και μήνυμα 112 για πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού έως αύριο το απόγευμα, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές, τις καταιγίδες, τους κεραυνούς και τις χαλαζοπτώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ