ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Τρίπολη: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό - Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς

Φωτιά στην Τρίπολη: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό - Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ένας 29χρονος προσήχθη ως ύποπτος για εμπρησμό για την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (7/8) σε δασική περιοχή του Αγίου Βλασίου έξω από την Τρίπολη. Από τις αστυνομικές Αρχές δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία, καθώς η υπόθεση βρίσκεται προς διερεύνηση. 

Κατά τα άλλα, βελτιωμένη είναι η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να την οριοθετήσουν. Η φωτιά που εκδηλώθηκε πίσω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο έγινε αμέσως αντιληπτή από πυροφύλακες οι οποίοι ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση από στεριά και αέρα, και γρήγορα κατάφεραν να την περιορίσουν, με τους καπνούς ωστόσο να πνίγουν την αρκαδική πρωτεύουσα. Μισή ώρα αργότερα εκδηλώθηκε δεύτερη εστία φωτιάς, πολύ πιο σοβαρή, στις παρυφές του Μαίναλου, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την πρώτη.

Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν και έχουν οριοθετήσει τη φωτιά 15 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής 50 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μια ομάδα ΕΜΟΔΕ.

Έως τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν τρία ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη. Σημαντική και η συνδρομή των δυνάμεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ