ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Βρέφος 13 μηνών κέρδισε τη μάχη με σοβαρή καρδιοπάθεια - Συγκινούν οι γονείς του

Κρήτη: Βρέφος 13 μηνών κέρδισε τη μάχη με σοβαρή καρδιοπάθεια - Συγκινούν οι γονείς του
Pixabay

Αίσιο τέλος είχε η σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχε ένα κοριτσάκι μόλις 13 μηνών από την Κρήτη το οποίο διαγνώσθηκε με βαριά καρδιοπάθεια και πέρασε παραπάνω από τη μισή ζωή του σε νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Παράλληλα με την πάθησή του, το παιδί εμφάνισε και αναπνευστικό πρόβλημα με αποτέλεσμα τα σοβαρά προβλήματα να μην μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν στην Ελλάδα και να απαιτηθεί η διακομιδή του σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα στο Λονδίνο.

Συνολικά το κοριτσάκι έμεινε στο «Μητέρα» της Αθήνας από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 οπότε οι ιατροί έκριναν επιτακτική την ανάγκη διακομιδής του στο Λονδίνο. Εκεί οι ιατροί αλλά και το παιδί έδωσαν την δική τους «μάχη» και κατάφεραν να βγουν νικητές, αντιμετωπίζοντας τα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η 8μηνη περιπέτεια υγείας είχε αίσιο τέλος και από τον Ιούνιο το παιδί έχει επιστρέψει υγιές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.

Συγκινεί το ευχαριστώ των γονέων

Σήμερα, η οικογένεια του κ. Δημήτρη Ξημεράκη, ευχαριστεί μέσω της τοπικής ιστοσελίδας Cretalive, συγγενείς, φίλους «που στάθηκαν δίπλα μας, καθώς και όλους εκείνους που έδωσαν αίμα όταν χρειάστηκε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Επίσης, ευχαριστούν εγκάρδια τον καρδιοχειρουργό κ. Γεώργιο Σαρρή καθώς και την παιδοκαρδιολόγο κ. Ρούσα Περακάκη, η οποία πλέον παρακολουθεί στενά την πορεία της υγείας του παιδιού μετά την επιστροφή τους στο Ηράκλειο Κρήτης.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζει η οικογένεια και προς την ομάδα του κ. Σαρρή καθώς και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ του θεραπευτηρίου «Μητέρα», για την καθοριστική συμβολή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας και τη φροντίδα που έλαβε το παιδί σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Τέλος, «οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να μεταφερθεί το παιδί σε εξειδικευμένο κέντρο του Λονδίνου και να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της υγείας του» καταλήγει η οικογένεια Ξημεράκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ