ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στους Φούρνους Ικαρίας: Πώς πνίγηκε ο 11χρονος - Τα δύο σενάρια

Τραγωδία στους Φούρνους Ικαρίας: Πώς πνίγηκε ο 11χρονος - Τα δύο σενάρια
Unsplash

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 11χρονο αγόρι από την θαλάσσια περιοχή παραλίας Πλάκας Φούρνων στην Ικαρία αργά το απόγευμα της Πέμπτης (10/08), το οποίο αγνοούνταν από το μεσημέρι.

Ειδικότερα, το παιδί διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γιο γνωστού ηθοποιού, που βρισκόταν για διακοπές μαζί με τη μητέρα του στους Φούρνους Ικαρίας, από όπου η ίδια κατάγεται.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το παιδί έφυγε το μεσημέρι από το σπίτι για να κάνει μπάνιο στη θάλασσα, καθώς είχε κανονίσει να βρεθεί για κολύμπι με έναν ξάδελφό του, αλλά έφτασε στο σημείο νωρίτερα χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν για ώρες.

Η μητέρα του ανησύχησε και το απόγευμα ειδοποίησε τις Αρχές. Λίγη ώρα αργότερα, ο 11χρονος βρέθηκε νεκρός κάτω από τη θάλασσα.

Τα δύο σενάρια

Πλέον οι Αρχές εξετάζουν δύο σενάρια: είτε το παιδί να μπλέχτηκε σε δίχτυα ψαράδων και να μην μπορούσε να βγει στην επιφάνεια, είτε να έχασε τις αισθήσεις του για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μέσα στη θάλασσα και στη συνέχεια να παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα μέχρι τα δίχτυα.

Φως στα αίτια της τραγωδίας θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ωρών, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ