ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαπενταύγουστος: Η Ελλάδα γιορτάζει με ευλάβεια - Που θα βρεθεί η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Δεκαπενταύγουστος: Η Ελλάδα γιορτάζει με ευλάβεια - Που θα βρεθεί η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία
Εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Τήνο IN TIME

Σε κλίμα κατάνυξης αναμένεται να γιορταστεί σε όλη την Ελλάδα η Κοίμηση της Θεοτόκου σήμερα, Τρίτη (15/8), με τους πιστούς να τιμούν με ευλάβεια τη γιορτή στους Ιερούς Ναούς της χώρας.

Την ημέρα αυτή γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο θάνατος της Θεοτόκου, η ταφή, η ανάσταση και η μετάστασή Της στους ουρανούς.

Λειτουργία, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα διεξαχθεί σήμερα και στην ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, μετά από σχετική άδεια που δόθηκε από τις τουρκικές Αρχές την Παρασκευή (11/8).

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και στην Ιερά Γυναικεία Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Παναγία του Εβρου».

Στις 09.30 η κ. Σακελλαροπούλου θα παραστεί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Ιωακείμειο Γηροκομείο της Μητρόπολης και την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μάκρη.

Το απόγευμα θα συναντηθεί με γυναίκες του Εβρου.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε φέτος να βρεθεί στην Τήνο.

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αλλά και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη».

Το παρών στις ίδιες εκδηλώσεις θα δώσει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ