ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο νοσοκομείο Νίκαιας: Μετακινήθηκαν προληπτικά 55 ασθενείς – Η επίσημη ανακοίνωση

Φωτιά στο νοσοκομείο Νίκαιας: Μετακινήθηκαν προληπτικά 55 ασθενείς – Η επίσημη ανακοίνωση
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στην προληπτική μετακίνηση 55 ασθενών του νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» σε άλλους θαλάμους, προχώρησε το προσωπικό του νοσοκομείου μετά τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε άδειο θάλαμο του 2ου ορόφου.

Ειδικότερα, για λόγους ασφαλείας και μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάσβεση της φωτιάς, 29 ασθενείς, που νοσηλεύονταν σε θαλάμους Κλινικών του 2ου ορόφου, μεταφέρθηκαν από το προσωπικό στα ΤΕΠ και 26 ασθενείς από θαλάμους του 1ου ορόφου σε εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στο δωμάτιο που ξέσπασε η φωτιά δεν νοσηλεύονταν ασθενείς, αλλά υπήρχαν κλινοσκεπάσματα και ο στατικός εξοπλισμός.

Κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κατάφεραν να κατασβέσουν τη φωτιά χωρίς να επεκταθεί σε άλλους χώρους του νοσοκομείου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Πυρκαγιά εξερράγη την 17/08/23 και ώρα 02:30 π.μ., σε άδειο θάλαμο της Β’ Χειρουργικής Κλινικής , στον 2ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ».

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δωμάτιο στο οποίο δεν νοσηλεύονταν ασθενείς , αλλά υπήρχαν κλινοσκεπάσματα και ο στατικός εξοπλισμός.

Η έκρηξη φλόγας έγινε αντιληπτή από το νοσηλευτικό προσωπικό υπηρεσίας και αμέσως (02:31) ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κινητοποίησε ισχυρή δύναμη με Πυροσβέστες και οχήματα, οπότε η πυρκαγιά περιορίστηκε και κατασβέστηκε, χωρίς να επεκταθεί σε λοιπούς χώρους του Νοσοκομείου.

Για λόγους ασφαλείας, (29) ασθενείς, που νοσηλεύονταν σε θαλάμους Κλινικών του 2ου ορόφου, μεταφέρθηκαν από το προσωπικό στα ΤΕΠ.

Για προληπτικούς λόγους, μετακινήθηκαν επίσης (26) ασθενείς (περιπατητικοί) από θαλάμους του 1ου ορόφου σε εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου, μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Η ολοκλήρωση κατάσβεσης πραγματοποιήθηκε την 04:35 ώρα.

Δεν υπήρξε τραυματισμός ή περιστατικό με αναπνευστικά προβλήματα ασθενούς.

Όλοι οι ασθενείς, που είχαν πρόσκαιρα απομακρυνθεί, μεταφέρθηκαν σε δωμάτια Κλινικών του Νοσοκομείου και παρακολουθούνται κανονικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ