ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Κατσουρή: Για σβησμένα βίντεο και επαφές ψάχνουν στο κινητό του Έλληνα οπαδού

Δολοφονία Κατσουρή: Για σβησμένα βίντεο και επαφές ψάχνουν στο κινητό του Έλληνα οπαδού

Τα δύο κινητά τηλέφωνα του 43χρονου οπαδού που συνελήφθη χθες Παρασκευή (18/8) και οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα, για τη συμμετοχή του στην αιματηρή επίθεση χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο οι αρχές ασφαλείας.

Αυτό που αναζητούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι τα σβησμένα βίντεο και οι σβησμένες κλήσεις και επαφές που μπορεί να έχει στο κινητό του.
Οι αρχές εκτιμούν ότι ο 43χρονος είχε επικοινωνίες λίγο νωρίτερα με άλλους συλληφθέντες και δεν αποκλείουν να έχει τραβήξει και βίντεο τα οποία θεωρούν απόλυτα λογικό να τα έσβησε στη συνέχεια, πιστεύοντας έτσι εξαφάνιζε τα ίχνη του.
Στα εργαστήρια όμως, μπορεί να γίνει ανάκτηση όλων των δεδομένων και άρα να έχουν νέο υλικό στα χέρια τους οι Αρχές, τόσο για τη δράση του συγκεκριμένου όσο και για νέα πρόσωπα που αναζητούν οι αστυνομικοί.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα και στα υπόλοιπα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν και άτομα από τον περίγυρό του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο οπαδός κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ