ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέο μήνυμα από το 112 - Εκκενώνονται επτά οικισμοί

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέο μήνυμα από το 112 - Εκκενώνονται επτά οικισμοί
Φωτογραφία αρχείου από επιχείρηση κατάσβεση πυρκαγιάς ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Την εκκένωση των οικισμών Λουτρό, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό κλήθηκαν να εκκενώσουν οι κάτοικοι, λόγω της πυρκαγιάς που καίει από το πρωί του Σαββάτου (19/8) στην Αλεξανδρούπολη.

Λίγο αργότερα εστάλη εντολή εκκένωσης και από την περιοχή Άνθεια με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη.

Οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, με την Πυροσβεστική να αναφέρει πως από το προς το παρόν δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Νίψα, Πεύκα, Αετοχώρι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το CNN Greece με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ιωάννη Ζαμπούκη, εκείνος περιέγραψε με μια μόνο λέξη την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή: «Καιγόμαστε».

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 04:40 τα ξημερώματα του Σαββατού (19/8) στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης.

Στο σημείο επιχειρούν 135 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 31 υδροφόρα οχήματα, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Επίσης, στην κατάσβεση συμμετέχουν υδροφόρες των δήμων.

Παράλληλα, στην περιοχή έχουν καταφθάσει πυροσβεστικές δυνάμεις και από την Αθήνα.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία

Ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης, λόγω της πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ