ΕΛΛΑΔΑ

Οι απειλές του αστυνομικού που συνελήφθη στην Κρήτη - Τι κατέγραψε ο κοριός της ΕΛΑΣ

Οι απειλές του αστυνομικού που συνελήφθη στην Κρήτη - Τι κατέγραψε ο κοριός της ΕΛΑΣ
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Ακόμα και στο σημείο να απειλήσει τους αστυνομικούς την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες και να τους μιλήσει με απρέπεια και χωρίς κανένα σεβασμό έφθασε ο αστυνομικός από την Κρήτη που συνελήφθη από τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ για εκβιασμό και χρηματισμό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν επίσημα οι αξιωματικοί των Εσωτερικών υποθέσεων ο διοικητής έφθασε στο σημείο να τους πει: «θα έρθω στο σπίτι σου μ... και θα σε ... και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα».

Από την έρευνα πάντως μέχρι τώρα έχουν προκύψει και άλλα στοιχεία πέρα από την υπόθεση της καταγγέλουσας από την οποία σύμφωνα με την δικογραφία ζητούσε 30.000 ευρώ για να μην πάει ο ίδιος και χτυπήσει σε δημορασία μία καντίνα που λειτουργεί στην περιοχή.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι τώρα δεδομένα ένας πρώην δικηγόρος καταγγέλλει ότι ο αστυνομικός του ζητούσε χρηματικά ποσά όταν το θύμα απευθύνθηκε σε αυτόν καθώς φοβόταν ότι κάποιοι στο νησί ήθελαν να του κάνουν κακό. Σύμφωνα με όσα είπε ο πρώην δικηγόρος στους αδιάφθορους ο αστυνομικός για να τον προστατέψει
ζητούσε συνεχώς χρήματα σε σημείο μάλιστα που οταν το θύμα δεν είχε αναγκάστηκε να αρχίσει να πουλάει περιουσιακά του στοιχεία.

Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η συνομιλία του αστυνομικού με τον πρώην δικηγόρο:

Θύμα: Δευτέρα πρωί εννιά η ώρα θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε να μην τα λέμε στο τηλέφωνο.... Κύριε Νίκο μου αν είχα λεφτά θα είχα έρθει το πρωί ξέρω τι πρέπει να κάνω»

Αστυνομικός: Γιώργο πρόσεξε πάλι μην τα αλλάξεις πρόσεξε ξέρεις.

Θύμα: Κύριε Νίκο έχω καταστραφεί για να φέρνω χρήματα.... Έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά..... Κύριε Νίκο είχαμε συμφωνήσει 52.000 και έχω φέρει κύριε Νίκο παραπάνω από τα διπλά από αυτά..... Όχι όχι δεν λέω μόνο για την Μ... σας λέω και για τα παραπάνω από 52 χιλιάρικα έχω φέρει σε εσάς δεν λέω τα τεέυταία για τη Μ... κύριε Νίκο. Ε, σκεφτείτε ότι ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκινητό του, σκεφτείτε την απελπισία του

Όμως δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις που διαπίστωσαν οι αδιάφθοροι οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνα και στο αρχείο με τις κλήσεις τροχονομικών παραβάσεων καθώς εξετάζεται η καταγγελία σύμφωνα με την οποία ενας ιδιωκτήτης φορτηγού είχε πάρει κλήση 700 ευρώ και ο αστυνομικός του ζητούσε 300 ευρώ για να του τη σβήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ