ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος στον Δομοκό

Κακοκαιρία Daniel: Εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος στον Δομοκό
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ανεβαίνει σε τέσσερις ο απολογισμός των νεκρών από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, αφού εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος στον Δομοκό.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο 49χρονος κτηνοτρόφος από το Πετρωτό, βρέθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης (7/9) νεκρός από άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ καταπλακωμένος από φερτά υλικά.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε σε σημείο που είχε καταστεί δύσβατο και απροσπέλαστο από όσα κατέβασαν οι χείμαρροι που προκάλεσαν ανυπολόγιστη καταστροφή στην περιοχή.

Ο 49χρονος είχε φύγει νωρίς το πρωί της Τετάρτης από το σπίτι του για να φροντίσει τα ζώα του, προτού εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και από τότε δεν είχε δώσει ίχνη ζωής. Δυστυχώς οι φόβοι των δικών του ανθρώπων επαληθεύτηκαν και οι αναζητήσεις έληξαν με τον τραγικότερο τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης (06/09) έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε η σορός ενός ηλικιωμένου άνδρα στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο άτυχος 82χρονος καταπλακώθηκε από αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Νωρίτερα χθες, μια 87χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην Πάλτση του Πηλίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ηλικιωμένη γυναίκα, βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο, δίπλα σε σωρό από ξύλα. Για την μεταφορά της από το σημείο επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες.

Την Τρίτη (05/09) εντοπίστηκε νεκρός ένας κτηνοτρόφος όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης, στον Βόλο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαρθακογιάννη, μέχρι στιγμής, σε όλη την επικράτεια έχουν πραγματοποιηθεί 820 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

«Οι Πυροσβέστες με τις ομάδες ορμητικών νερών και δύτες της 1ης, 2ης, 4ης, 5ης, 6ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ. αλλά και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας και ο Στρατός, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, επιχειρούν στα πλημμυρισμένα πεδία και προσπαθούν να προσεγγίσουν ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί», ανέφερε ο κ. Βαρθακογιάννης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ