ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε 35χρονο που εισέβαλε στο σπίτι του

Ιωάννινα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε 35χρονο που εισέβαλε στο σπίτι του
EUROKINISSI

Τραγική κατάληξη είχε μια απόπειρα διάρρηξης στα Ιωάννινα  όταν ένας άνδρας 71 ετών σκότωσε 35χρονο ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι του στο χωριό Χίνκα του Δήμου Ζίτσας του νομού Ιωαννίνων

Ο 35χρονος, ελληνικής καταγωγής, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και κρατώντας μεταλλική ράβδο και στιλέτο, εισέβαλε στο σπίτι του 71χρονου, ο οποίος είναι Έλληνας κάτοικος εξωτερικού και βρισκόταν στο χωριό του, για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ακολούθησε άγρια συμπλοκή μεταξύ των δύο ανδρών. Ο 35χρονος χτύπησε τον 71χρονο με μεταλλική ράβδο που είχε μαζί του. Ο 71χρονος ζητούσε από τον νεαρό άνδρα να φύγει από το σπίτι. Όταν ένιωσε ότι τον αγνοούσε, πήρε ένα παλιό όπλο που είχε στο σπίτι του και πυροβόλησε τον 35χρονο στη θωρακική κοιλότητα.

Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΥ Βουτσαρά, ενώ, για το περιστατικό ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο σημείο κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ από τα Ιωάννινα που παρέλαβε και διακόμισε τον νεαρό άνδρα στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 35χρονος άνδρας κατέληξε. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, με τον ηλικιωμένο να συλλαμβάνεται, ενώ, διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη χθες το βράδυ σε χωριό των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ηλικιωμένος ημεδαπός, για ανθρωποκτονία και παραβάσεις περί όπλων. Ειδικότερα, ο ηλικιωμένος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε μέσα στο σπίτι του ημεδαπό. Όπως καταγγέλθηκε, ο ημεδαπός είχε εισέλθει στο σπίτι του συλληφθέντα από ανασφάλιστο σημείο φορώντας κουκούλα, ενώ με μεταλλική ράβδο που έφερε χτύπησε τον ηλικιωμένο.

Στη συνέχεια, ο ηλικιωμένος τον απείλησε με περίστροφο που διατηρούσε στο σπίτι του προκειμένου να αποχωρήσει και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, όταν ο ημεδαπός επιχείρησε να τον πλήξει με σουγιά που έφερε μαζί του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκαν:

Περίστροφο μάρκας WESSON & HARRINGTON, διαμετρήματος 0,32 mm,κάλυκες,4 φυσίγγια,μεταλλική ράβδος,σουγιάς,κουκούλα και ζεύγος γαντιών εργασίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ