ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει στη Ραφήνα το Fast Ferries Andros - Στο Λαύριο καταπλέουν τα επιβατηγά πλοία

Παραμένει στη Ραφήνα το Fast Ferries Andros - Στο Λαύριο καταπλέουν τα επιβατηγά πλοία
Το Fast Ferries Andros στο λιμάνι της Ραφήνας INTIME NEWS

Στο λιμάνι του Λαυρίου αντί του λιμανιού της Ραφήνας, αναμένεται να καταπλεύσουν για λόγους ασφαλείας τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Andros Queen, Θεολόγος Π και Superferry καθώς στο λιμάνι της Ραφήνας παραμένει με 734 επιβάτες το Fast Ferries Andros.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή όλοι οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί με μέριμνα των πλοιοκτητριών εταιρειών και από τα κατά τόπους αρμόδια λιμεναρχεία.

Το Fast Ferries Andros που παραμένει στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ραφήνας έχει δεθεί με ασφάλεια από ρυμουλκό καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ ενώ στο σημείο αναμένονται άλλα δύο ρυμουλκά.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, θα επιχειρηθεί προσπάθεια απεμπλοκής της καδένας της άγκυρας από την προπέλα του πλοίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ρυμούλκηση.

Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να πέσουν στο σημείο δύτες προκειμένου να κόψουν την καδένα ενώ στη συνέχεια στο σημείο θα τοποθετηθεί σημαδούρα προκειμένου τα ρυμουλκά να ανελκύσουν τις άγκυρες.

Το πλοίο θα επιθεωρηθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, για διαπίστωση τυχόν βλάβης,ενώ οι επιβάτες του, θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ