ΕΛΛΑΔΑ

Πήλιο: Σορός άνδρα εντοπίστηκε από το Λιμενικό στην παραλία Μουρτιά

Πήλιο: Σορός άνδρα εντοπίστηκε από το Λιμενικό στην παραλία Μουρτιά
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε από το Λιμενικό το μεσημέρι της Τετάρτης (13/9) στην παραλία Μουρτιά στο νότιο Πήλιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται αν πρόκειται για τον Αυστριακό που ακόμη αγνοείται μετά τη φονική κακοκαιρία Daniel. Η σορός, άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, περισυνελέγη από βραχώδη περιοχή της παραλίας Μουρτιάς νότια του Πηλίου.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα η σορός περισυνελέγη από πλωτό του Λιμενικού και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου Αχιλλοπούλειο.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό που εξετάζεται είναι το εάν πρόκειται για τον Αυστριακό που αγνοείται εδώ και μέρες μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, το Λιμενικό διεξάγει εδώ και μέρες εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του νιόπαντρου ζευγαριού Αυστριακών, τη Μικαέλα (Μichaela Tritthart) και τον Φιλίπ (Gosch Philipp).

Οι δύο αγνοούμενοι της κακοκαιρίας Daniel

Με τους δύο να είναι οι μοναδικοί επίσημα αγνοούμενοι, ενώ οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel ανέρχονται σε 15 άτομα, μία εβδομάδα και πλέον μετά τη κακοκαιρία.

Τα τελευταία ίχνη του ζευγαριού ήταν στην εξοχική κατοικία που είχαν νοικιάσει στα Ποτιστικά Πηλίου, η οποία παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο και έκτοτε τα ίχνη τους αγνοούνται.

Από το πρωί της Τετάρτης (13/9) διεξάγονται έρευνες από δύο πλωτά σκάφη προς εντοπισμό αγνοουμένων σε θαλάσσιες περιοχές από τα Ποτιστικά ως το Καστρί Μαγνησίας, καθ' υπόδειξιν της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Παράλληλα, για τον σκοπό αυτό διεξάγονται και επιχειρήσεις από Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Το γαμήλιο ταξίδι στο Πήλιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φιλίπ και η Μικαέλα είχαν μόλις παντρευτεί, δύο εβδομάδες πριν τα ίχνη τους χαθούν, στο Πήλιο, έναν αγαπημένο τόπο γι' αυτούς, τον οποίο η 35χρονη επισκεπτόταν οικογενειακώς από τα παιδικά της χρόνια, έναν τόπο που αγάπησε και ο σύζυγός της και αποφάσισαν εκεί να ενώσουν τις ζωές τους, στην Αργαλαστή.

Τελευταίοι άνθρωποι που τους είδαν ήταν το ζευγάρι των ηλικιωμένων Αυστριακών που είχαν επίσης αρχικά δηλωθεί αγνοούμενοι, αλλά βρέθηκαν λίγες ώρες αργότερα ζωντανοί και είναι καλά στην υγεία τους.

Οι συγγενείς του Φιλίπ και της Μικαέλα στην Αυστρία βιώνουν ώρες και ημέρες αγωνίας, καθώς δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος τους, πέρα από μια βαλίτσα με ρούχα και κατά πληροφορίες το αυτοκίνητό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ