ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες: Νέα αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς συνιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας   

Πλημμύρες: Νέα αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς συνιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας    
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Νέα αναβολή για την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς συνιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει εξαιτίας των βιβλικών καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη Θεσσαλία.

Με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη ασφαλή πρόσβαση στα σχολεία όλων των μαθητών και φυσικά η υγιεινή και το κατάλληλο πόσιμο νερό.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «μετά από την έστω καθυστερημένη και ελλιπή ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, που αναφέρει ότι το νερό της είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας για λόγους υγειονομικής ασφάλειας και πρόληψης, συνιστά την αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς μέχρι να υδροδοτηθεί η πόλη με νερό κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, να καθαριστούν και να απολυμανθούν οι αυλές και τα σχολικά κτίρια και να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα σχολεία με καθαρή πόλη χωρίς σκόνη και σωρούς λάσπης».

Το σχολικό κουδούνι, το πρώτο της νέας χρονιάς, δεν χτύπησε σε κανένα σχολείο της Μαγνησίας, όπως και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, καθώς η έναρξη ανεστάλη για μία εβδομάδα. Οπως είναι γνωστό μετά από μία αναβολή μίας εβδομάδας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Μαγνησία και την υπόλοιπη Θεσσαλία έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

Κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου έχει ήδη ξεκινήσει να καταγράφει τις ζημιές που προκλήθηκαν. «Κάποια σχολεία ίσως να μην μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν στην κατάσταση που είναι», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σύμφωνα με τονΤαχυδρόμο. Μίλησε για δύο, τρία, ενδεχομένως και τέσσερα σχολικά συγκροτήματα που έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές, ωστόσο, ακριβής εικόνα θα υπάρχει τις επόμενες ημέρες.

Φωτογραφία ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ