ΕΛΛΑΔΑ

Αγριογούρουνο κόβει βόλτα στο... Χαϊδάρι: Τι πρέπει να κάνουμε σε μια τέτοια... συνάντηση

Αγριογούρουνο κόβει βόλτα στο... Χαϊδάρι: Τι πρέπει να κάνουμε σε μια τέτοια... συνάντηση
facebook

Αίσθηση προκαλεί ένα βίντεο που δείχνει ένα αγριογούρουνο να κόβει βόλτα στην περιοχή του Δαφνίου στο Χαϊδάρι

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο «Χαϊδάρι Σήμερα» δείχνει τον αρσενικό κάπρο να κυκλοφορεί ατάραχο στο τέρμα Νικηφόρου Φωκά (και Κομνηνών) δίπλα στον Άγιο Χριστόφορο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση του Δαφνιώτη Βασίλη Τσίτσου υποψήφιου δημάρχου με τους Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου, τα αρσενικά αγριογούρουνα ζουν μόνα τους, αντίθετα από τα θηλυκά που ζουν σε ομάδες, μαζί με τα μικρά τους. Οι κάπροι περιφέρονται ψάχνοντας θηλυκές σε οίστρο για να ζευγαρώσουν, πράγμα που ξεκινάει από τις αρχές Σεπτέμβρη.

Το αξιοσημείωτο στα βίντεο είναι ο εξεταστικός τρόπος με τον οποίο περιφέρονται γύρω του οι γάτες της γειτονιάς, ενώ το ίδιο είναι απολύτως ήρεμο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ισχύουν οι οδηγίες που έχει δώσει το Δασαρχείο Αιγάλεω: Να μην επιδιώκουν οι άνθρωποι να πλησιάσουν τα αγριογούρουνα και να μην τα ταΐζουν. Θυμίζουμε ότι κατά τον περυσινό χειμώνα απομακρύνθηκαν από το Ποικίλο (Κοιλάδα του Δαφνιού, Αφαία, Λίμνη Κουμουνδούρου) περίπου 20 αγριογούρουνα, μετά την παγίδευσή τους σε ειδικά κλουβιά. Μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Κιθαιρώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ