ΕΛΛΑΔΑ

Kακοκαιρία Elias: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα

Kακοκαιρία Elias: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα
ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Πέμπτη (28/09) πολλά σχολεία σε Θεσσαλία και Εύβοια, καθώς η κακοκαιρία Elias συνεχίζει να πλήττει πολλές περιοχές της χώρας.

Βόλος

Ειδικότερα, με απόφαση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστές στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα μείνουν κλειστά τα σχολεία του Δήμου Αλμυρού, του Νότιου Πηλίου και των δήμων Ζαγοράς – Μουρεσίου και Σκιάθου. Τα μαθήματα θα διεξαχθουν μέσω τηλεκπαίδευσης, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Επιπλέον και το γυμνάσιο Αμπελιών θα παραμείνει κλειστό και τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης. Οι μαθητές της Χρυσομηλιάς, που δεν μπορούν να μετακινηθούν στα σχολεία της Καλαμπάκας θα παρακολουθήσουν επίσης μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Εύβοια

Στην Εύβοια κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Καρδίτσα

Τα σχολεία στον Δήμο Παλαμά τελικώς θα παραμείνουυν κλειστά σήμερα και αύριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Παλαμά το βράδυ της Τετάρτης (27/09).

Αναλυτικά, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα karditsalive.net, η συνεχόμενη βροχόπτωση δημιουργεί εκ νέου προβλήματα και σοβαρές ανησυχίες στην περιοχή, ενώ έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός του Αμπελώνα.

Μάλιστα, οι υπόλοιποι κάτοικοι κοινοτήτων του Δήμου Παλαμά θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα αν απαιτηθεί να εγκαταλείψουν προς τα σημεία συγκέντρωσης που έχουν γνωστοποιηθεί ήδη.

Φάρσαλα

Λόγω των νέων έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν και την περιοχή των Φαρσάλων τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο δήμαρχος της πόλης, Μάκης Εσκίογλουμ αποφάσισε τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη (28/09).

Πού θα λειτουργήσουν κανονικά

Από την άλλη, κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σε Λάρισα, Λαμία Τρίκαλα και Μετέωρα που έκλεισαν λόγω της κακοκαιρίας Elias.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ