ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια: Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος

Πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια: Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος
Εικόνα από τις επιχειρήσεις έρευνας για τον εντοπισμό του πιλότου (ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του πολιτικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στην παραλία Αχλαδιού στη Βόρεια Εύβοια

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του, από τη θάλασσα και από βάθος 50 μέτρων.

Η είδηση της πτώσης του ελικοπτέρου έγινε γνωστή το μεσημέρι της Πέμπτης, σημαίνοντας συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές.

Βίντεο που δημοσίευσε η ΕΡΤ καταγράφει τη στιγμή που δυνάμεις του Λιμενικού ανασύρουν από φουσκωτή λέμβο το άψυχο σώμα του πιλότου.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από τις Αφίδνες με τελικό προορισμό το Βόλο, από όπου θα παρελάμβανε κάποιον πελάτη.

Μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής Αχλάδι, να αναφέρουν πως το ελικόπτερο έκανε έναν περίεργο ελιγμό και στη συνέχεια άκουσαν ένα κρότο.

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη συμμετέχει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με ειδικό εκπαιδευτή που μίλησε στο CNN Greece, η αιτία για την πτώση φέρεται να είναι η απώλεια «χωροταξικού προσανατολισμού».

Όπως μάλιστα αναφέρουν πληροφορίες του CNN Greece, πρόκειται για έναν έμπειρο πιλότο στρατού, που κατευθυνόταν προς το Βόλο για να παραλάβει κάποιο πελάτη.

«Όπως φαίνεται και από το βίντεο το θέμα δεν ήταν η κακοκαιρία αλλά η ορατότητα, η οποία ήταν εξαιρετικά χαμηλή. Συνεπώς κατά 99%, βγάζοντας κάποια μηχανική βλάβη -που δεν νομίζω- ή κάποια ασθένεια του ιδίου, η πτώση του αεροσκάφους ήταν καθαρά θέμα ορατότητας που προήλθε λόγω της κακοκαιρίας. Δεν φαίνεται να έγινε κάποιος λάθος χειρισμός του πιλότου», αναφέρει εκπαιδευτής ελικοπτέρων που έχει γνώση επί του θέματος και τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του CNN Greece.

«Τα αεροπορικά μέσα δεν παίρνουν κάποια εντολή ή άδεια για να πετάξουν. Από τη στιγμή που ο κυβερνήτης κρίνει ότι οι συνθήκες είναι ικανοποιητικές, τότε μπορεί να πετάξει», προσθέτει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ