ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ισόβια ξανά στον 41χρονο για την φρικτή δολοφονία της φίλης του

Θεσσαλονίκη: Ισόβια ξανά στον 41χρονο για την φρικτή δολοφονία της φίλης του
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε και το Εφετείο στον 41 ετών άντρα που το 2018 σκότωσε, τεμάχισε και έκαψε την 40χρονη φίλη του στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια με την τραπεζική της κάρτα έκανε αναλήψεις μετρητών και διάφορες μικρο-αγορές.

Επιβεβαιώνοντας την ετυμηγορία του πρωτόδικου δικαστηρίου, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Σε αντίθεση με την πρωτοβάθμια δίκη, όταν ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι δολοφόνησε την 40χρονη, αποδίδοντας τον θάνατο της σε ενδοφλέβια χρήση κοκαϊνης, αυτή τη φορά ομολόγησε ότι την τραυμάτισε θανάσιμα, χτυπώντας την με ξύλο στο κεφάλι, ύστερα από καβγά.

«Λογοφέραμε, άρχισε να με μειώνει για μία γνωριμία που είχα κάνει με γυναίκα στο facebook», είπε στην απολογία του και περιέγραψε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στις οποίες προχώρησε στη συνέχεια και είχε ομολογήσει πρωτόδικα, για να «ξεφορτωθεί», όπως είπε, το πτώμα.

«Αποφάσισα να διαμελίσω το σώμα και να το κάψω. Ήξερα ότι εκείνη την ώρα κατέστρεφα τη ζωή μου. Ήμουν στα χαμένα», είπε, αποδεχόμενος ότι τεμάχισε το άψυχο σώμα με ηλεκτρικό πριόνι (τύπου σέγα) και κοπίδι, ρίχνοντας τα μέλη του στη σόμπα.

Στηριζόμενος σε μπαστούνι λόγω κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ο 41χρονος εξήγησε στους δικαστές ότι προέβη το επόμενο διάστημα στις αναλήψεις των μετρητών ώστε να φαίνεται ότι η γυναίκα βρίσκεται εν ζωή και να παραπλανήσει με αυτόν τον τρόπο τις Αρχές σε περίπτωση που τον στοχοποιούσαν για τον θάνατό της. Ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, λέγοντας ότι έκανε λάθος και απευθυνόμενος προς τους δικαστές ζήτησε να τους δώσουν μία ευκαιρία.

«Το κίνητρό του ήταν τα χρήματα» σημείωσε ο εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε την ενοχή του, πρόταση με την οποία συντάχθηκαν οι δικαστές.

Το ιστορικό του εγκλήματος και πώς αποκαλύφθηκε

Η ανατριχιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2020, ενάμιση χρόνο μετά την εξαφάνιση της γυναίκας, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν, κατόπιν έρευνας, τον 41χρονο, επίσης τοξικομανή.

Καταλυτικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης έπαιξαν τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας σε δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος, αλλά κι από την άρση του τραπεζικού απορρήτου της θανούσας. Από το ιστορικό περιήγησης στις ιστοσελίδες που επισκέφθηκε φέρεται να αναζητούσε τις εξής πληροφορίες:

«Πότε αρχίζει η σήψη ενός νεκρού», «τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου αφού πεθάνεις» κ.ά.

Το έγκλημα, σύμφωνα με τη δικογραφία, διαπράχθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018 -ημέρα κατά την οποία η γυναίκα εθεάθη τελευταία φορά- στο σπίτι όπου διέμενε ο δράστης, στον οικισμό «Δραμινών», στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Η 40χρονη παρακολουθούσε μαζί του πρόγραμμα απεξάρτησης στον ΟΚΑΝΑ και έδειχνε να σημειώνει πρόοδο. Καθώς ζούσε μόνη της σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στην Ηλιούπολη, δεν την αναζήτησε κανείς, παρά μόνο όταν ένα εξάμηνο αργότερα ο 41χρονος επισκέφθηκε το διαμέρισμά της, δήθεν για να το φροντίσει όσο εκείνη θα απουσίαζε στο εξωτερικό. Αυτό προκάλεσε εντύπωση σε γείτονα αστυνομικό, με τον οποίο η άτυχη γυναίκα είχε κοινωνικές επαφές, οπότε εκείνος απευθύνθηκε στις αρχές και ξεκίνησε η έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ