ΕΛΛΑΔΑ

Forbes για το Ελληνικό: Η Ελλάδα θα έχει σύντομα το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στην Ευρώπη

Forbes για το Ελληνικό: Η Ελλάδα θα έχει σύντομα το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στην Ευρώπη
Eurokinissi

Όσοι επισκέπτονται την Αθήνα θα πρέπει σύντομα να προσθέσουν έναν ακόμη προορισμό στη κατάλογο όσων πρέπει να δουν: Το Ελληνικό, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης, διπλασιάζοντας ουσιαστικά την έκταση πρασίνου στην Αθήνα, επισημαίνεται σε άρθρο του Forbes με αναφορά στην Ελλάδα και στη σημασία της αστικής ανάπλασης που είναι σε πλήρη εξέλιξη από την Lamda Development στο Ελληνικό.

Η Ελλάδα, επισημαίνεται στην αναφορά του Forbes, είναι ένα έθνος στολισμένο από μνημεία και κλασικές αρχαιότητες, οπότε είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι νέο σε αυτό το προπύργιο αρχαιοτήτων, αλλά το Ελληνικό θα έχει πολλά νέα να προσφέρει στους επισκέπτες. Εκτός από το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης, στην ανάπτυξη του Ελληνικού θα ενταχθούν μεταξύ άλλων ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, το Mandarin Oriental, οικιστικός πύργος 50 ορόφων, δύο εμπορικά κέντρα, ένα αθλητικό συγκρότημα, καζίνο και μια μαρίνα που έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί μεγάλα γιοτ.

Στην αναφορά του Forbes δίνεται έμφαση στο γεγονός ότι μόλις 25 λεπτά από το αεροδρόμιο της Αθήνας και μόλις 20 λεπτά από την Ακρόπολη και το κέντρο της Αθήνας, η αναβίωση της ελληνικής ακτογραμμής από το Ελληνικό υπόσχεται να μεταμορφώσει την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Η συντάκτρια του άρθρου γράφει ότι ο οραματιστής πίσω από αυτό το μνημειώδες έργο είναι ο Οδυσσέας Αθανασίου, ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development. «Ο Αθανασίου και η ομάδα του είδαν ευκαιρία σε παραμελημένη γη κατά μήκος της ακτογραμμής της πόλης, που ήταν στο παρελθόν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και επίσης ο χώρος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αυτό το μέρος ήταν 70% τσιμέντο και σύντομα θα είναι 70% πράσινο. Πρόκειται να αλλάξει ολόκληρο το μικροκλίμα της περιοχής. Επειδή ξεκινάμε από το μηδέν, μπορούμε να χτίσουμε μια πόλη 15 λεπτών όπου μπορείτε να βρίσκεστε οπουδήποτε θέλετε μέσα σε 15 λεπτά», αναφέρει το Forbes, παραπέμποντας σε δηλώσεις του Οδυσσέα Αθανασίου.

Στο άρθρο τονίζεται ιδιαίτερα ότι γίνονται προσπάθειες να επαναχρησιμοποιηθούν τα περισσότερα από τα υλικά κατεδάφισης τα οποία παραμένουν στο εργοτάξιο, για να χρησιμοποιηθούν ξανά αντί να μεταφερθούν με φορτηγά εκτός του χώρου και να απορριφθούν αλλού, καθώς και στις πιστοποιήσεις LEED του έργου στη διάρκεια κατασκευής.

Γίνεται επίσης αναφορά στο Ellinikon Experience Center καθώς και Experience Park που δίνουν μια μικρή εικόνα του επερχόμενου έργου με διαδραστικές οθόνες και χαρακτηριστικά, όπως κήπους, υδάτινους λαβύρινθους και βιώσιμη παιδική χαρά. Οι Έλληνες μοιράζονται μια συναρπαστική ιστορία δημιουργίας διαχρονικής αρχιτεκτονικής που συνεχίζει να εκπλήσσει αιώνες αργότερα. Το Ελληνικό υπόσχεται να είναι ένας προορισμός που θα απολαύσουν οι επόμενες γενιές αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο.

Σημειώνεται ότι τόσο το Experience Park όσο και το Experience Centre αποτελούν ήδη τα δυο νέο τοπόσημα τόσο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας και της χώρα μας, αλλά και για τους ξένους επισκέπτες. Το Experience Park αποτελεί το πρώτο μέρος του Πάρκου του Ελληνικού συνολικής έκτασης 2 εκατ. τετραγωνικών μέτρων που θα καλύπτει το ένα τρίτο της συνολικής ανάπτυξης του Ελληνικού, δόθηκε στο κοινό τα Χριστούγεννα του 2021 και μέχρι σήμερα το έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 2 εκατ. πολίτες.

Το Experience Centre δόθηκε στο κοινό τον Απρίλιο του 2022, βρίσκεται μέσα στο Experience Park και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και τεχνολογικά πιο προηγμένα, κέντρα επισκεπτών στον κόσμο, που περιλαμβάνει μία διαδραστική έκθεση, που παρουσιάζει τις καινοτομίες του έργου του Ελληνικού. Στεγάζεται σε μία έκταση 4.800 m², σε ένα από τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία της ελληνικής ιστορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ