ΕΛΛΑΔΑ

Euronews: «Η Μύκονος είναι πολύ παραπάνω από πάρτυ και χλιδή»

Euronews: «Η Μύκονος είναι πολύ παραπάνω από πάρτυ και χλιδή»
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Το βιωματικό χαρακτήρα, τη φύση και τις παραδόσεις της Μυκόνου σε κάθε εποχή αναδεικνύει το Euronews σε ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Μαθήματα πεζοπορίας και μαγειρικής: Γιατί η Μύκονος είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα νησί για πάρτι».

 

Το αφιέρωμα αναδεικνύεται ο μοναδικός χαρακτήρας του κυκλαδίτικου νησιού των Ανέμων και οι ξεχωριστές εμπειρίες που μπορεί να έχουν οι επισκέπτες της.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «κάντε το ταξίδι σας στη Μύκονο πιο βιώσιμο, ταξιδεύοντας σε εποχές όπως το φθινόπωρο και ανταμειφθείτε με μια εμπειρία από την πραγματική, άγρια πλευρά του νησιού».

Και προσθέτει: «Το κυκλαδίτικο hotspot είναι γνωστό για τα παραλιακά κλαμπ με τις βακχικές γιορτές και τα πολυσύχναστα, ασβεστωμένα σοκάκια της πόλης. Αλλά πολλοί ντόπιοι κάτοικοι και επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας θέλουν να αλλάξουν την εμφάνιση του τουρισμού στο νησί τους».

Η Δήλος και τα μοναστήρια

Πέρα από τη μαγειρική, το αφιέρωμα εμπλουτίζεται με περιγραφές για τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, για τη Χώρα, την Άνω Μερά και το Μοναστήρι της Παναγίας Τουρλιανής και προτείνει ακόμα και ιππασία «σε βραχώδη, ανεμοδαρμένα μονοπάτια με αγριολούλουδα».

Απαραίτητη η βόλτα στη Δήλο για τους επισκέπτες της Μυκόνου / AP Photo/Giovanna Dell’Orto

Επισημαίνεται ότι το αφιέρωμα αυτό πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τη μεγάλη έκθεση WTM στο Λονδίνο, όπου θα έχει ιδιαίτερη συμμετοχή η Μύκονος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ