ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά η οριοθέτηση και ο καθαρισμός του ρέματος Ραφήνας

Ξεκινά η οριοθέτηση και ο καθαρισμός του ρέματος Ραφήνας
Το ρέμα της Ραφήνας IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την οριοθέτηση και τον καθαρισμό του ρέματος της Ραφήνας, μήκους 15 χιλιομέτρων έχει αναλάβει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα, στην προσπάθεια αυτή συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή των έργων διευθέτησης του ρέματος Ραφήνας και τμημάτων του: Ρέμα Βαλανάρη, Ρέμα Καλλιτεχνούπολης και Ρέμα Διασταύρωσης 1, Ρέμα Νταού Πεντέλης καθώς και του Ρέματος Βαλανάρη, Ρέμα Παλαιού Μύλου και Ρέμα Αγίας Παρασκευής.

Με τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης να γίνονται αισθητές στη χώρα με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στρατηγικής σημασίας, υλοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς για την αποτελεσματική προστασία του ανθρώπινου και φυσικού κεφαλαίου από πιθανές φυσικές καταστροφές.

Υπενθυμίζεται ότι, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε αυτοψία στο μεγάλο ρέμα της Ραφήνα την Τετάρτη (25/10) σημειώνοντας ότι « Απαιτείται λοιπόν όλοι αυτοί να κάνουν τη δουλειά τους. Δηλαδή απαιτούνται μέτρα και τώρα, σήμερα, όχι αύριο, όχι μεθαύριο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ