ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Εξιχνιάστηκαν ληστεία και επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων στο τρένο - Συνελήφθη 18χρονος

Κηφισιά: Εξιχνιάστηκαν ληστεία και επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων στο τρένο - Συνελήφθη 18χρονος
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Τρείς ήταν οι δράστες της ληστείας σε βάρος δύο ανηλίκων, στους οποίους προξένησαν και σωματικές βλάβες το μεσημέρι της Δευτέρας 2/10, στο σταθμό ΗΣΑΠ «Κηφισιά». Ο ένας από αυτούς, ένας 18χρονος συνελήφθη και αναζητούνται οι συνεργοί του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία: «Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς υπόθεση ληστείας και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος δύο ανηλίκων που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 2-10-2023 στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού ΗΣΑΠ Κηφισιά».

Ο 18χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες, Πέμπτη 26/10, το μεσημέρι. Κατηγορείται για «σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία, αποδοχή και διάθεση προϊόντος εγκλήματος, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «ο 17χρονος (σ.σ. το θύμα) είχε διαθέσει προς πώληση σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κινητό τηλέφωνο και έπειτα από εκδήλωση ενδιαφέροντος ατόμου να το αγοράσει, προγραμματίστηκε συνάντηση για τη συναλλαγή. Ο 17χρονος ιδιοκτήτης του κινητού μετέβη με συνομήλικο του στο σημείο που είχαν ορίσει, όπου ανέμενε ο 18χρονος, ο οποίος αρχικά προσποιήθηκε ότι πρόκειται να το αγοράσει και στη συνέχεια τους οδήγησε με προφάσεις σε παρακείμενο δρόμο, όπου εμφανίστηκαν ακόμη δύο άτομα».

Οι δράστες ψέκασαν με σπρέι τους νεαρούς και επιτέθηκαν με χρήση σωματικής βίας και σιδερένιου λοστού.

Στο πλαίσιο έρευνας σε ανοιχτές πηγές διαδικτύου ταυτοποιήθηκε ο 18χρονος, ο οποίος είχε αναρτήσει αγγελία στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για πώληση του κινητού.

Το κινητό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 17χρονο, θύμα της ληστείας.

Πρόκειται για άλλο ενα περιστατικό με ληστείες και βία από συμμορίες ανηλίκων στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ