ΕΛΛΑΔΑ

Σταμενίτης: «Δίνουμε κίνητρα στους παραγωγούς για έξυπνη γεωργία με αξιοποίηση νέων τεχνολογιών»

Σταμενίτης: «Δίνουμε κίνητρα στους παραγωγούς για έξυπνη γεωργία με αξιοποίηση νέων τεχνολογιών»
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στα κίνητρα που δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη διάδοση της «έξυπνης γεωργίας» αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, σε ημερίδα με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, προς μία Βιώσιμη Γεωργία» που διοργάνωσε η εταιρία farmB σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τορίνο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμενίτης αναφέρθηκε στο παράδειγμα των Σχεδίων Βελτίωσης, τα οποία αφορούν τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στο πλαίσιο των οποίων είναι επιλέξιμο το σύνολο των επενδύσεων που συμβάλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας.

Παράλληλα, στάθηκε στο Μέτρο 16, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, και έχει σκοπό την προώθηση της συνεργασίας φορέων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα για την εισαγωγή στην γεωργική εκμετάλλευση καινοτόμων επενδύσεων και επενδύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού.

Τέλος, ο υφυπουργός τόνισε την ιδιαίτερη έμφαση που δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον εκσυγχρονισμό συνολικά του πρωτογενούς τομέα και στην εναρμόνιση αυτού με τα νέα δεδομένα, που δημιουργεί κυρίως η κλιματική κρίση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ