ΕΛΛΑΔΑ

Παρνασσός: Απεγκλωβισμός περιπατητή μετά από επιχείρηση διάσωσης της ΕΜΑΚ

Παρνασσός: Απεγκλωβισμός περιπατητή μετά από επιχείρηση διάσωσης της ΕΜΑΚ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε μεγάλη περιπέτεια εξελίχτηκε για έναν 35χρονο ο περίπατός του στην περιοχή του Παρνασσού, το πρωί του Σαββάτου. Ο άνδρας χωρίς να το καταλάβει, εγκλωβίστηκε σε βραχώδη περιοχή. Το ευτυχές ήταν ότι το κινητό του τηλέφωνο είχε σήμα και έτσι κατάφερε και ειδοποίησε απευθείας την Πυροσβεστική, δίνοντας το στίγμα του.

Τέσσερις άνδρες από την Ορειβατική Ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ και ένας από το ΠΚ Πολυδρόσου, κατάφεραν με σχοινιά να φτάσουν στον εγκλωβισμένο άνδρα γύρω στις 8 το βράδυ, ωστόσο ο απεγκλωβισμός του ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος να γίνει από το ίδιο σημείο μέσα στη νύχτα.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μέχρι τις 10 περίπου το βράδυ οι πυροσβέστες έψαχναν το κατάλληλο μονοπάτι ώστε να φτάσουν σε ασφαλές μέρος, όμως επρόκειτο για ένα εξαιρετικά δύσβατο κομμάτι ανάμεσα σε γκρεμούς τουλάχιστον 500 μέτρων και μακριά από το μονοπάτι της Νεραϊδοσπηλιάς.

Τελικά η εμπειρία και ο κατάλληλος εξοπλισμός των διασωστών είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τρόπο να περάσουν σε μονοπάτι αλλά χρειάστηκε ακόμη 8 ώρες περπάτημα μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής για να φτάσουν σε σημείο που μπορούσαν να προσεγγίσουν αυτοκίνητα. Μάλιστα το συγκεκριμένο σημείο ήταν σχεδόν μία ώρα με το αυτοκίνητο μακριά από εκεί που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη ημέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ